Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Császári gesztenyetorta recept

Császári gesztenyetorta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Császári gesztenyetorta hozzávalói:
Tészta:
- 20 dkg margarin vagy zsír
- 1 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 3-3,5 dl tej
- 2,5 bögre liszt
- 0,5 bögre kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 1 rumaroma


A Császári gesztenyetorta elkészítési módja:
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem, majd beleütöm a tojásokat, hozzákeverem a szobahőmérsékletű, lágy zsiradékot, majd a tejet - szükség szerinti mennyiségben, míg lágy, krémes tésztát nem kapok - óvatosan hozzáöntve simára keverem. Előmelegített sütőben - 160-170 fokon - 45-55 perc alatt sütöm meg. Tűpróbával ellenőrzöm a tésztát. A Hulala tejszínt felverem mixerrel. A gesztenyemasszát összetöröm, majd mixerrel belekeverem a rumaromát. Az összetört masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez szintén mixerrel és már kész is az isteni gesztenyekrém! A tészát 3 részre vágom, laponként megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is egyenletesen bevonom és megfelelően elsimítom. Karamellizált cukorba forgatott diódarabokkal szoktam díszíteni.

Nagyon finom, kiadós, könnyen elkészíthető, és nem is drága torta. Kezdőknek is bátran ajánlom! Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A császári gesztenyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook