Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvalekváros kalács - másként recept

Szilvalekváros kalács - másként recept

A Szilvalekváros kalács - másként hozzávalói:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 csomag instant élesztő (fél kg liszthez)
5 dkg porcukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
5-6 dkg olvasztott vaj
3,5-4 dl langyos tej
7,5 dl félkemény szilvalekvár
mandulaforgács


A Szilvalekváros kalács - másként elkészítési módja:
A tésztához a lisztet mélyebb tálba szitáljuk, beleadjuk az élesztőport, a porcukrot, a tojássárgákat, a sót, a citromhéjat, a vajat és a langyos tejet (sűrű nokedlitésztához hasonló állagú tésztát kell kapunk). A tésztát addig dagasztjuk a tálban, amíg elválik a tál falától (kézzel, géppel, fakanállal). A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk 4-5 mm vastagságúra, megkenjük szilvalekvárral, majd megszórjuk a mandulaforgáccsal. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kis távolságra egymástól. A tepsiben 15 percig pihentetjük, majd megszurkáljuk villával és megkenjük tejjel. Hideg sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 200 fokra állítjuk, és kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Mandula helyett 20 dkg cukrozott darált mákkal is megszórhatjuk kevés fahéjjal izesítve!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvalekváros kalács - másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook