Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csak le ne merüljön a telefonom, nem tudom a PIN kódom fórum

Csak le ne merüljön a telefonom, nem tudom a PIN kódom (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
33. l.luiselotte (válaszként erre: 32. - L.luiselotte)
máj. 24. 21:27
Ha kimerül a 3 pin, próbáld a Pukkal, de az ügyfélszolgálaton ,ott minden kód megvan.
máj. 24. 21:24
Nekem a yettel ügyfélszolgálata már indított be mobilokat.
31. Violet18 (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 20:51
Az viszont baj. Muszáj h legyen a telefonnak kódja, ujjlenyomat va arc es ne 1234 meg társai, ha ellopják v elhagyod a telefonod sosem látod viszont ha nincs rajta zár.....
30. Violet18 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 20:50
Telefonszervizes max telefont tud fuggetleniteni, de azt is a szolgaltatonal kell kerni, bár ha jol tudom csak one es apple ami kátyafuggo. Sim kartya fuggetlen a telefontol
máj. 24. 20:49
Nyugodtan probalkozhatsz, ha 3x rossz pint adsz meg kéri vmelyik pukot. Beírod es kérni fogja a pint 2x, amit te adsz meg. Utana beallitasoknal ki tudod kapcsolni h kérje újra bármikor is. Ne aggódj emiatt, egyszerű mint a faék, napont legalább 2x csinálunk ilyet 😉
28. Enissa (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 18:57
Remélem, hogy nem, a lopottakat szokták "kiütni" A szolgáltatód megadja.
27. fincsi5 (válaszként erre: 16. - 55Judit)
máj. 24. 18:08
Leesett.:))
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - 55Judit)
máj. 24. 16:31
Köszönöm szépen! PUK kódot már lekérdeztem, de nem kísérletezek vele, majd átmegyek a szolgáltatóhoz, úgy is mennem kell más ügyben is.
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Globus)
máj. 24. 16:27
Netbank nincs rá letöltve, de végül is igen, túl sokra nem menne vele, általában ha boltba megyek nem is viszem magammal :)
24. globus (válaszként erre: 22. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 16:25
Vagyis ha elhagynád a telefont, vagy leteszed valahol, bárki tudja használni akármire? Fotók, netbank, kontaktok, alkalmazások?
máj. 24. 16:17

Perplexity keresés alapján:

"Teendők elfelejtett SIM-kártya PIN-kód esetén

1. Ne próbálkozz találomra!

Ha elfelejtetted a SIM-kártyád PIN-kódját, semmiképp ne találgass, mert három hibás próbálkozás után a SIM-kártya zárolódik, és a telefon a PUK-kódot fogja kérni a feloldáshoz.

2. PUK-kód használata

A PUK-kódot (PIN Unlock Key) a SIM-kártyához kapott plasztikkártyán találod, általában a hátoldalon. Ha háromszor hibásan adod meg a PIN-t, a készülék a PUK-kódot fogja kérni. A helyes PUK-kód megadása után új PIN-t állíthatsz be.

3. Ha nincs meg a PUK-kód

Ellenőrizd, hogy megtalálod-e a SIM-hez kapott plasztikkártyát, azon szerepel a PUK-kód.

Ha nem találod, az alábbi lehetőségek közül választhatsz:

Lépj be a szolgáltatód online ügyfélszolgálatára vagy mobilalkalmazásába, ott is lekérdezheted a PUK-kódot (pl. Telekom, Yettel, Vodafone).

Hívd fel a szolgáltatód ügyfélszolgálatát (pl. Telekom: 1414, Yettel: 1220, Vodafone: 1270), ahol személyazonosítás után segítenek.

Személyesen is felkeresheted a szolgáltató ügyfélszolgálati pontját, vidd magaddal a személyes okmányaidat.

4. Hibás PUK-kód megadása

A PUK-kódot tízszer lehet hibásan megadni. Ha tíz alkalommal is rosszul adod meg, a SIM-kártya végleg zárolódik, és csak új SIM-kártya igénylésével tudod tovább használni a telefonszámodat.

5. SIM-kártya csere

Ha a SIM-kártya végleg zárolódott, vagy elvesztetted a PIN/PUK-kódokat, személyesen kell új SIM-kártyát igényelned a szolgáltatódnál. A telefonszámod megmarad, de a SIM-kártya pótlásának díja lehet.

Összefoglalva

Ne találgass PIN-t!

Használd a PUK-kódot a feloldáshoz.

Ha nincs meg a PUK-kód, keresd a szolgáltatód online vagy telefonos ügyfélszolgálatát, vagy menj be személyesen.

Tíz hibás PUK-kód után új SIM-kártyára lesz szükséged.

Ez a folyamat minden magyarországi szolgáltatónál (Telekom, Yettel, Vodafone, Digi) hasonló módon működik"

22. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - 55Judit)
máj. 24. 16:11
Nekem sincs rajta semmilyen zárolás, ez a SIM kártya kódja nem a telefoné :)
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - 55Judit)
máj. 24. 16:09
Köszönöm, addig vészesen ügyelek rá nehogy lemerüljön. Persze nálunk faluban noncs szolgáltató, át kell utaznom majd miatta. Hülye sim kártya a hibás, azt meg nem találom 8 év alatt elhánytam valahová.
20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Globus)
máj. 24. 16:09
Az enyémnek nem kellenek ilyen úri huncutságok!😀
19. globus (válaszként erre: 18. - 55Judit)
máj. 24. 16:03
Lehetne azt is, sőt arcfelismerést.
18. 55Judit (válaszként erre: 17. - Globus)
máj. 24. 15:31
Nahát! Mennyivel jobb a buta telefonom! Úgy tudom, fiamnak elég az ujj lenyomát használni.
17. globus (válaszként erre: 16. - 55Judit)
máj. 24. 15:28
Nálam célszerűen ugyanaz, mint a képernyővédő. Amit naponta annyiszor be kell írnom, ahányszor kézbe veszem...
16. 55Judit (válaszként erre: 12. - Fincsi5)
máj. 24. 14:59
Azt a kódot felejtette el, amivel be tudja kapcsolni a telefont ha lemerül/kikapcsol.
15. globus (válaszként erre: 12. - Fincsi5)
máj. 24. 14:55
Fogalmam sincs, nem fizetek telefonnal.
máj. 24. 14:48
Mondtam fiamnak, fórumtárs elfelejtette a PIN kódját, hogy lehet ez az okos telóban kikapcsolni? Azt mondta ez szar ügy, mert a kikapcsoláshoz, módosításhoz kéri a PIN kódot. Te sehogy nem tudod kikapcsolni, de ha bemész a szolgáltatóhoz, ők megoldják neked.
13. fincsi5 (válaszként erre: 12. - Fincsi5)
máj. 24. 14:41
Ja nem, az a kártya száma, amire én gondoltam. Oké, értem.
12. fincsi5 (válaszként erre: 2. - Globus)
máj. 24. 14:40
De ez nem az a kód, amit vásárláskor is kérhet a pénztárnál a terminál?
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - 55Judit)
máj. 24. 13:47
Ó az enyém is 8 éves, kezd hamar lemerülni és halálosan lassú :) Néztem a beállításoknál, de nem találtam ilyen menüt. Van egy kód a fejemben, de olyan régen használtam már hogy nem tudom az-e :)
10. 55Judit (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 13:29
Nekem régi mama telefonom van. A kódot ki lehetett kapcsolni benne a beállításoknál.
9. secret8 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 12:22

Nem fog lefagyni. :)

De ha megis lenne valami gond, pl. félreütnéd a számot, vagy valami, akkor még mindig bemehetsz a szolgaltatóhoz és megoldják.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Violet18)
máj. 24. 12:20
Telekomos vagyok, PIN-t nem tudtak adni csak PUK1-PUK2-t.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Secret8)
máj. 24. 12:08
PUK-ot lekérdeztem de nem merem megcsinálni, mi van ha örökre lefagy? 30-as vagyok egyébként.
6. globus (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 11:48
Neki kivették, utána újat sem kellett megadnia. Pöccre indult.
5. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 24. 11:48
Tudsz csinálni újat a PUK-kód segítségével. Az eredeti dobozban szokott lenni egy kártya, amire rá van irva.
máj. 24. 11:46
Tudnod kell a pint h kikapcsolhasd. Online fiokban elérhető v szolgáltatónál. Melyiknél vagy?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook