Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Cigánytokány recept

Cigánytokány recept

Elkészítési idő 90 perc

A Cigánytokány hozzávalói:
1 kg. sertés lapocka,
30 dkg. füstölt húsos szalonna,
30 dkg. vöröshagyma,
só,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
1 mokkáskanál majoránna,
4-5 gerezd fokhagyma,
4 db. zöldpaprika,
3 nagy szem érett paradicsom,


A Cigánytokány elkészítési módja:
A szalonnát felkockázzuk, zsirját kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre piritjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, rátesszük a zúzott fokhagymát a felszeletelt zöldpaprikával és paradicsommal együtt.Ha kevés levet engedett fűszerezzük és kevés viz utánöntésével készre pároljuk.

Szabad tűzön, bográcsban az igazi.


Kategória: Húsételek receptjei


A cigánytokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook