Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Céklafőzelékem recept

Céklafőzelékem recept

A Céklafőzelékem hozzávalói:
olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor

ecet
tejföl
liszt
víz


A Céklafőzelékem elkészítési módja:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon. Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem. A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm. Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel. Tejfölös habarással sűrítem. Bundáskenyeret sütöttem mellé.

Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.


Kategória: Főzelékek receptjei


A céklafőzelékem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook