Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével recept

Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével recept

A Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével hozzávalói:
hozzávalók 3 főre

sóskához

0,5 kg sóska
3 ek olaj
2-3 szál újhagyma
3-4 ek cukor

3-4 dl tej
2 ek tejföl
1 dl tejszín
2 ek liszt

burgonyához

0,5 kg burgonya

5 dkg vaj

bundás zsemléhez

3 szikkadt zsemle
4-5 tojás
4 ek tej

olaj


A Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével elkészítési módja:
Sóska készítése: Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt. Burgonya készítése: Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat. Bundás zsemle készítése: Felszeleteljük a zsemlét. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.


Kategória: Főzelékek receptjei


A sóska tört bugonyával, bundás zsemlével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook