Cékla chips recept

Elkészítési idő 30 perc

A Cékla chips hozzávalói:
2-3db bíbor henger cékla
3dl olaj
só, (fehér őrölt bors)


Cékla chips

A Cékla chips elkészítési módja:
A céklát átmosom, megtisztítom, majd újra megmosom. Legyalulom, szép egyforma vastag legyen, lemosom, és papírtörlőn átszárítom, legalább kétszer. Sütés előtt legalább 2 órával készítsük elő, hogy jobb legyen sütni. Az olajat magas falú edénybe, felmelegítjük, majd kisütjük a céklát. Úgy osszuk szét, hogy egyformán süljön át.4 perc elég, mert ha túl sül kesernyés íze lesz! Rácsos szűrőbe szedem, és papírtörlőn hagyom kihűlni, így az olaj is eltávozik. Én natúran szeretem, de lehet sózni, vagy borsozni. Mindig annyit sózzunk, amennyit elfogyasztunk. Jó étvágyat!

Ha jól van elkészítve, órák múlva is ropogós, málna fagyival is finom!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A cékla chips elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook