Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal recept

Brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal recept

Elkészítési idő 30 perc

A Brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal hozzávalói:
50 dkg brokkoli
1,2 dl tejszín
1 közepes burgonya
1 teás kanálnyi fehér hagyma apróra vágva
1 húsleves kocka, vagy 4,5 dl húsleves alaplé
1 tk. vaj
só, szerecsendió
Krémfehér füstölt sajt


Brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal

A Brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal elkészítési módja:
A brokkolit átmossuk, rózsáira szedjük, a szárát ami nem túl fás felhasználjuk, a burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk. A vajon megfuttatjuk a hagymát, pici sóval, majd felengedjük a húsleves alaplével, beletesszük a brokkolit, és a burgonyát, megfőzzük.A sóval óvatosan bánjunk, mert a tetejére kerülő sajt sós! Amikor megfőtt, pürésítjük botmixerrel, beleöntjük a tejszínt, és feltesszük, hogy egyet forrjon, és ízesítjük, kevés őrölt szerecsendióval, és ha kell sóval, ha az igény úgy hozza önthetünk hozzá még alap levet, ha sűrűnek érezzük, ha fel forrt tányérba merjük, és reszelt füstölt krémfehér sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!

Aki nem szereti sajttal, leves gyönggyel is finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A brokkoli krémleves füstölt krémfehér sajjtal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook