Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Zabpelyhes alma Adritól recept

Zabpelyhes alma Adritól recept

A Zabpelyhes alma Adritól hozzávalói:
1 db alma,
4 ek. zabpehely,
1 dl tej,
3 db édesítő,
fahéj


Zabpelyhes alma Adritól

A Zabpelyhes alma Adritól elkészítési módja:
A zabpelyhet a tejbe teszem, hogy puhuljon, addig az almát megpucolom, kiszedem a magházat és kis kockákra vágom. Ezután egy pici vízet ( kb. 3 - 4 evk) teszek a serpenyőbe és megpárolom az almát, s közben beleteszem az édesítőt. Miután elpárolódott a víz megszórom az almát fahéjjal és összekeverem. Ezután hozzáadom a tejet ( benne a zabpehellyel) és addig kevergetem, míg a tejtől besűrűsödik és a zabpehely felszívja azt. Ezután tálalom. Ez a mennyiség nálam két adag. Édesség helyett kitűnő reggeli vagy uzsonna.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 16. 19:39
A zabpelyhes alma adritól elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook