Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Búzapelyhes zellerkrémleves recept

Búzapelyhes zellerkrémleves recept

A Búzapelyhes zellerkrémleves hozzávalói:
1 kis alma nagyságú zellergumó,
3 dl tej,
1 csokor friss zellerlevél,
2 evőkanál búzapehely,
1 teáskanál citromlé,
1 teáskanál méz,
1 evőkanál vegeta,
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors.


A Búzapelyhes zellerkrémleves elkészítési módja:
A zellert gondosan megtisztítom és megmosom. Apróra összevágva 5 dl vízben puhára főzöm. Leszűröm, és a tejjel meg a búzapehellyel péppé turmixolom. A zellerpépet beleöntöm a zeller főzőlevébe, belekeverem a törött borsot, a vegetát, a citromlevet és a mézet, valamint a finomra vágott zellerlevél felét. Folytonos kevergetés közben felforralom, és meghintem a megmaradt zellerzölddel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A búzapelyhes zellerkrémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook