Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Céklás heringsaláta recept

Céklás heringsaláta recept

A Céklás heringsaláta hozzávalói:
50 dkg pácolt hering,
4 db alma,
40 dkg savanyú uborka,
40 dkg savanyított cékla,
1 doboz tejszín,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve,
1 csomag kapor,
2 evőkanál olívaolaj.


A Céklás heringsaláta elkészítési módja:
A heringfiléket hosszában, a gerincük mentén kettévágom, s ízléses nagyságú darabokra szeletelem. (Ha a heringfilé kicsi, akkor a hosszanti felezést el is hagyhatom, úgy darabolom fel.) Az almát szintén felkockázom, miután a magházát eltávolítottam, s a kipréselt citrom levével jól összeforgatom, hogy ne barnuljon meg. A savanyú uborkát is hasonló nagyságú darabokra vágom. Végül a meghámozott cékla következik, amit vékony hosszanti csíkokra szelek. A halat, a céklát, az uborkát és az almát óvatosan összekeverem egy nagyobb tálban (amiben kényelmesen össze tudom keverni a hozzávalókat), meglocsolom az olívaolajjal, és a finomra vágott kaporral megszórom. Sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem. Ha a salátánk lehűlt, a tejszínt felverem és hozzáöntöm. Egy fakanállal óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön, összeforgatom. Hidegen, kaporral, citromkarikával tálalom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A céklás heringsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook