Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Burkoláshoz értők segítségét kérném fórum

Burkoláshoz értők segítségét kérném (beszélgetés)

2011. nov. 25. 12:45
Nem azt mondom hogy nincsennek hézagok hanem a sarkokat nem fugázni kell hanem szilikonnak kell kihúzni, máskülönben ez történik.
20. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 18. - Gne2)
2011. nov. 25. 12:34
igyekszem föltenni képet, esetleg vagy este, vagy holnap fogok föltenni. A falon nem tört el egyáltalán, a száradás után lehet észrevenni, hogy a falon a burkolólapokban van egy görbület, de nem minegyikben, olyan mintha csak pár doboz lappal lenne probléma, mert nem minden lapban észrevehető a görbület. .....és természetesen ami nagyobb mértékben meggörbült le is esett a falról....na akkor eltört, ennek nem is szabadna eltörni akkor amikor leesik, nem? nem esett nagy magasságból, kb, derékmagasságból. Szerencsére nem túl sok problémás lapról van szó, de hát minőségi termék. Ja és amikor föltették a falra, akkor egyenes volt. De tényleg nem értjük, hogy hogy is van ez? egyik lap elgörbül, a másik nem. A kivitelezés minden lapnál egyforma volt. Igyekszem képet föltenni. ( Ja amikor a problémával fölkerestük az üzletet és a gyártót, az első reagálás, az az volt, hogy......sokat pislogtak, mert nem hallottak ilyenről )
19. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 17. - Marissa)
2011. nov. 25. 12:26
hézagok azok voltak, mert még a fuga sem volt köztük,de hát majd kivizsgáltatjuk, azért köszönöm a választ :)
18. gne2 (válaszként erre: 15. - 0a3eaaac86)
2011. nov. 24. 21:14
Feltennél egy képet, hogyan görbült el, hogy néz ki? Mondtam a férjemnek is, ismerős burkolónak is, de ő sem látott még ilyet. Azt mondta, hogy ha eltörik, az kivetelezési hiba. Van olyan lap (sokadosztályú), ami gyárilag nem mind teljesen egyenes, de a falon már az sem görbül tovább!
2011. nov. 23. 16:57

Megkérdeztem a férjem és ő is azt mondta h kivitelezéssel van probléma.

Látatlanba annyit mondott a negatív sarkokban a diletációs hézagot nem hagyott a burkoló és ezért történhetett.

16. Stella1989 (válaszként erre: 15. - 0a3eaaac86)
2011. nov. 23. 15:53

szia! kérdezném hogy kb a felrakás után hány napra jött ki a görbület??????illetve csempéről és járólapról van szó ugye? mert nekünk most lesz kész a fürdőszobánk zala kerámiás és akkor ezek után én is figyelem hogy meggörbűl e. csak kicsit ezek után tartok tőle. és ezért vagyok kiváncsi hány napra rá görbült meg?

én viszont halottam olyat, hogy a mester aki fölrakta az hibázott mondjuk ott eltört a lap,mert nem tett kellő ragasztót alá és a lap megtört ahol üreges volt alatta! de nem értem hogy görbülhetett meg hogyha még azaz erős csempe ragasztó is tartja?

2011. nov. 23. 14:00
Az eddigi hozzászólásokat nagyon szépen köszönöm, ahogy elnézem teljesen jogos a felháborodásunk.
14. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 13. - Zsoka1984)
2011. nov. 23. 13:59
Ma vagy holnap megírom nekik a válaszlevelet,fényképekkel bizonyítva,hogy nézzék meg még egyszer, de kijöhetnek megint személyesen.A párom már olyan ideges, hogy már azon is filózik, hogy velük fogja leszedetni a rossz burkolólapokat,mert ez így nem normális, nem jogos dolog, hogy meg van csinálva, nem kevés pénzből,rengeteget spóroltunk azért, hogy minőségi burkolólapokból legyen megcsinálva, és még mi fizethetünk rá. Na ezt nem hagyom én :) Hiszen illet engem a szavatossági jog :)
13. zsoka1984 (válaszként erre: 12. - 0a3eaaac86)
2011. nov. 23. 13:30

Én burkoltam már a férjemmel és régi házaknál előfordul, hogy némely lap alá vastagabban kell az anyag, de akkor sem görbül el vagy akármilyen módon deformálódik. Sőt egy helyen ahol dolgozott, segítettem takarítani és a csempe olyan vékony volt mint egy vastagabb papír lap a tapintása is olyan volt. A járólap is ilyen típusú volt, még sem lett semmi baja.

Ha csak bele gondolunk, mennyi idő kell egy cserépnek, hogy elvetemedjen azt pedig éri az eső, hó, nap.

12. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 9. - Zsoka1984)
2011. nov. 23. 13:20
hát ez az...mi is mondtuk a kijött emberkének, hogy mindenhol egyforma a ragasztó vastagsága és valamelyik elgörbül és leesik, másik meg gyönyörűen fönt marad...ilyen nincs, csak akkor ha gyári hibás, minőséghibás.Nem fogom hagyni magunkat.Azzal jönnek a levélben, hogy 1100 fokon van kiégetve, és az nem tud elgörbülni.Az egy dolog, hogy ezeket a lapokat ilyen magas fokon szokták, de pár doboz biztos nem lett jól kiégetve.
11. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 10. - Cise)
2011. nov. 23. 13:14
Nem a mozaikos, rendes falburkoló lap. de ez nem felpuposodott, hanem látványosan elgörbült....és leesett jó pár darab, ami görbe fönt maradt, az meg szörnyű, a nagy része meg szép.
10. Cise
2011. nov. 23. 11:15
Ez nem az a mozaik? Mert az felpúposodhat, ha sok a ragasztó alatta.
9. zsoka1984 (válaszként erre: 1. - 0a3eaaac86)
2011. nov. 23. 11:06
A férjem burkoló neki is az a véleménye hogy a lap volt a sz*r. Leesik az még csak egy dolog, de hogy meggörbül, olyan nincs.
8. zsoka1984 (válaszként erre: 6. - Gne2)
2011. nov. 23. 11:03
Igazad van így kell csinálni. Nem szabad hagyni, hogy így viselkedjenek, mert azért csinálják hogy, meghátráljon az ember. Nem véletlen bunkók az ilyen emberek.
7. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 6. - Gne2)
2011. nov. 23. 10:20
Most ez a cél, kideríteni, hogy mitől lehetett, csak kiváncsiságból is kérdezem itt is, hogy hozzáértők láttak e már ilyet, a héten küldönk nekik válaszlevelet,a arra a levélre amit ők küldtem, hogy nem tudnak mit tenni.....kivitelezési hiba..... fogadjuk el!!!! Természetesen ők is és a fogyasztóvédelem is kap egy példányt. Mi is azért választottuk a a zalakerámiát, mert minőségben jó, megbízhatóak, és rengetek más burkolólapot vásároltunk tőlük, és erre meg most csalódnunk kell. Minőségi terméket vettünk, de lehet jobban jártunk volna az olcsóbbal? ki tudja.
6. gne2 (válaszként erre: 5. - 0a3eaaac86)
2011. nov. 23. 10:12

Ha tényleg nem jól lett kiégetve, lehet, hogy felszívta a nedvességet a ragasztóból és a falból? Nekünk mindenhol zalakerámiás lapok vannak, pont azért választottuk ezt, mert hazai gyártó, nagy tapasztalattal. Ezek szerint már ők sem megbízhatóak. :(

Ha a gyár szakembere ennyire flegma, akkor jelezzétek neki, hogy nem hagyjátok annyiban. Fogyasztóvédelemhez fordultok, ott bevizsgálják a lapokat, kiderül, hogy kinek van igaza. És persze az összes létező fórumon elmondjátok, hogy mi történt. Nekik a negatív reklám nem jó, szóval hátha. ;)

5. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 3. - Gne2)
2011. nov. 23. 10:05
szia. nekünk a padlón és a falon egyaránt ez van, és mi sem láttunk ilyet még, és az a furcsa, hogy nem mindegyik kő görbült el. Azt mondták nekünk ismerősök, hogy nem lett jól kiégetve pár doboz kő, és ezért gyártási hibás lehet. A többi tök szépen fönt van. Mi is csak úgy pislogtunk, amikor láttuk a falon, hogy olyan görbe a lap fönt, hogy iszonyat. A zalakerámia meg azt mondja, hogy a kivitelezés a baj, de akkor a többi miért szép, nem értjük. hogy tud egy 1100 fokon kiégetett burkolólap elgörbülni.
4. 0a3eaaac86 (válaszként erre: 2. - Marissa)
2011. nov. 23. 10:01
Szia! Nagyon megköszönném, hálás vagyok érte, Mert ha a zalakerámia átvág minket, akkor bajban lesznek :) Köszönöm szépen, este várom, akkor a választ.
3. gne2
2011. nov. 23. 10:00
Nekünk ugyanilyen van a fürdőben és a wc-ben. (Természetesen a burkoló a földön, a falicsempe a falon.:)) Nincs semmi gondunk vele, padlófűtésünk van, szóval van hőmérsékletingadozás is. De ilyenről még nem is hallottam, hogy a lap elgörbüljön?! A falon hogy tud elgörbülni?
2011. nov. 23. 09:59
A férjem burkoló, ha este hazajön megkérdezem tőle mi lehet a gond és megírom. :)
2011. nov. 23. 09:49

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni, hogy aki a burkolásban jártas, a véleményére vagyok kiváncsi. Vásároltunk ZBR 416 sevilla burkolólapot ( fürdőszobába)ami föl is lett használva, viszont pár darab burkolólap a falon elgörbült, és valamennyi le is esett. A 3/4 része gyönyörűen fönt maradt. Jeleztük az üzlet fel a panaszunkat, és nagy nehezen ki is jött egy ember, aki megnézte, de iszonyatosan udvariatlan volt, mindenre az volt a válasza, a mi hibánk, a kivitelezés. Akkor elmentünk a zalakerámiához, mert ők a gyártók, onnan is kijött valaki, aki szintén nem volt barátságos, segítőkész. Mossák kezeiket, a kivitelezéssel van a probléma. Azt mondják, hogy vastag az 1-1,5 cm ragasztó. Ezzel nem is lenne gond, ha a 3/4 kővel is ugyan ez lenne a probléma, mert azok ugyan azon a falon gyönyörűen van fönt, ugyan annyi ragasztóval. Arról nem beszélve, hogy 1100 fokon van kiégetve ez a burkolólap, az nem görbülhet el.Mi minőség hibára - gyártási hibára gondolunk, hogy pár doboz lap nem lett jól kiégetve és azoik hullottak le a falról. Most már lassan fél éve sehogy sem áll a fürdőszoba, mert ennyire elhzódott ez az egész, és a zalakerámia ezzel a kivitelezési problémával jön :( ( a kárunkról meg nem is beszélve ) Aki burkolásban jártas, kérem írjon, mi lehet a probléma? Köszönöm előre is.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook