Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa recept

Elkészítési idő 90 perc

A Burgonyás pogácsa hozzávalói:
1 kg rétesliszt
5-6 szem közepes sárga burgonya
1/2 l tej
17 dkg mangalica zsír, vagy margarin
2 tojás
2 tk só
1 csomag élesztő /kocka/


Burgonyás pogácsa

A Burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát jól megmosom, megtisztítom, enyhe sós vízben megfőzöm, majd áttöröm. Tálba szitálom a réteslisztet, beleteszem a sót, közben az élesztőt tejben felfuttatom, melybe pici cukrot is teszünk. A maradék tejet picit átmelegítem, majd a margarinnal elkeverem, és elkezdem összedolgozni a hozzávalókat, beleteszem a tojást az áttört burgonyát is, és jól átmozgatom, a tálba hagyom letakarom, és duplájára kelesztem. Kb 40 perc Amikor megkelt, szilikon lapra teszem, kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszúrom, formázom Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, majd légkeveréssel 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!

Az eredeti recept, zsírral készül, de én ma margarinnal készítettem, nekem így jobban ízlett!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook