Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonyás gombóc lekvárral recept

Burgonyás gombóc lekvárral recept

A Burgonyás gombóc lekvárral hozzávalói:
50 dkg héjában sült burgonya
2 evőkanál liszt
3 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 tojás
20 dkg lekvár
olaj a sütéshez
kevés porcukor



A Burgonyás gombóc lekvárral elkészítési módja:
A héjában sült burgonyát megtisztítjuk, hidegen áttörjük vagy lereszeljük, és a felvert tojással, a vajjal és kevés sóval elkeverjük. Lisztezett deszkán hengert formálunk belőle, darabokra vágjuk, gombócokat készítünk, közepükre mélyedést nyomunk, a mélyedésbe lekvárt teszünk. Serpenyőben, forró olajban sütjük ki a burgonyás gombócokat. Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A burgonyás gombóc lekvárral elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook