Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... recept

Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... recept

Elkészítési idő 45 perc

A Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... hozzávalói:
60 dkg burgonya
5 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
2 teáskanál vaj
petrezselyem zöld
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Panírhoz

2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa

Mártogatóshoz:
4 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
6 gerezd fokhagyma
bors


A Burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Majd 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk, már kész is. Melegen tálaljuk. Nyomtatás


Kategória: Egytálételek receptjei


A burgonyakrokett fokhagymás mártogatóssal... elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook