Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemellel töltött krumpli 1. recept

Csirkemellel töltött krumpli 1. recept

Elkészítési idő 70 perc

A Csirkemellel töltött krumpli 1. hozzávalói:
7 db nagyobb burgonya
1 db kisebb csirkemell filé
2 db tojássárgája
0.5 közepes fej lilahagyma
100 ml főzőtejszín
100 g tömlős krémsajt (Székely tejfölös)
2 ek só
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
1 teáskanál szerecsendió
10 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez és a krumplik tetejére)
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt


A Csirkemellel töltött krumpli 1. elkészítési módja:
Burgonyák előkészítése Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával. A töltelék elkészítése A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat. Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük. Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot. Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkemellel töltött krumpli 1. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook