Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Burgonya puffancs recept

Burgonya puffancs recept

Elkészítési idő 60 perc

A Burgonya puffancs hozzávalói:
1 kg. burgonya
petrezselyem
tojás
zsemlemorzsa

bors
olaj
liszt


A Burgonya puffancs elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Feltesszük sós vízbe főni. Amikor elkészül leszürjük és összetörjük de nem pépesre mint a pürét, hanem kissebb darabokra. Beleteszünk ízlés szerint petrezselyemzöldet, sót, borsot 2 db tojást, kevés zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután kis gombócokat formálunk belőle, majd a gombócokat kilapítjuk. Olajat felhevítünk és e puffancsokat aranysárgára pírítjuk benne.

A sütést lassú tüzön illetve takarékon végezzük, mert nem jó ha a puffancs hirtelen sűl, mert akkor csak a külseje megbernul, megég.


Kategória: Reform ételek receptjei


A burgonya puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook