Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Brokkolifasírt pirított magvakkal recept

Brokkolifasírt pirított magvakkal recept

A Brokkolifasírt pirított magvakkal hozzávalói:
1 közepes db brokkoli
2 db tojás
4 ek zabpehely
2 ek zsemlemorzsa
1 ek szezámmag
2 ek tökmag
2 ek napraforgómag
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Sütéséhez:
0.5 dl olívaolaj


A Brokkolifasírt pirított magvakkal elkészítési módja:
Brokkolifasírt összeállításához: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A különböző magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. (Én nem szoktam teljesen homogénre darabosítani, szeretem amikor látszódik a szép zöld színe.) Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a kívánt (formázható) állagot el nem érjük. Sütéséhez: Kis korongokat formázunk a masszából, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A brokkolifasírt pirított magvakkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook