Borleves recept

A Borleves hozzávalói:
1 liter fehér bor
1 citrom héja körbevágva (egyben)
fél liter tejföl
6 tojás sárgája
ízlés szerint cukor


A Borleves elkészítési módja:
Az 1 liter bort az 1 citrom levágott héjával és az ízlés szerinti cukorral felforraljuk. A fél liter tejfölt a6 tojás sárgájával és pár evőkanál meleg borral összekeverni majd lassan a forró borhoz önteni. Le kell hűteni és hidegen jó fogyasztani!

Állandóan keverni kell a forró bort, hogy ne csomósodjon be a tejföl!
A levágott citrom héja maradhat addig benne, míg el nem fogy maga a "leves".

Kelemes "borozást" kívánok!:))


Kategória: Italok, koktélok receptjei


A borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook