Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Bögrés házi kenyér recept

Bögrés házi kenyér recept

Elkészítési idő 120 perc

A Bögrés házi kenyér hozzávalói:
3 bögre liszt,
1 bögre víz,
1 zacsi instant élesztő,
3 ek. étolaj,
1 tk. cukor,
2 tk. patikasó
kevés tej a kenéshez


A Bögrés házi kenyér elkészítési módja:
A hozzávalókból géppel tésztát dagasztottam. Szükség esetén még egy kis vízzel vagy liszttel korrigálható, hogy ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos. A tésztát lisztezett deszkán cipó formára gyúrtam és egy nagyobb edénybe, lisztezett konyharuhába téve kb. 60 percig letakarva, meleg helyen kelni hagytam. A sütőt előmelegítettem 200°C-ra. Alulra egy kis lábasba vizet tettem. Ezt követően beirdaltam a tetejét, megkentem egy kevés tejjel, majd sütőpapírral bélelt formába tettem és 200 C fokon légkeveréssel kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. Akkor van kész, ha szép pirosra sül a teteje és érezni lehet az illatát. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A bögrés házi kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook