Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Édes nyuszik locsoláshoz recept

Édes nyuszik locsoláshoz recept

Az Édes nyuszik locsoláshoz hozzávalói:
Hozzávalók:

Kelt tésztához:

500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
50 ml meleg tej
150 ml tejszín
100g lágy vaj vagy margarin

Kenéshez:

1 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

Néhány szem mazsola
Néhány szál spagetti


Az Édes nyuszik locsoláshoz elkészítési módja:
Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés: A kelt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, és az instant élesztővel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tésztát hengerré formázzuk, és 12-14 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egy kb. 12 cm magas tojássá formáljuk, majd az oldala mentén kicsit megnyomjuk . A tojásforma keskenyebb csúcsát hosszanti irányban a feléig bevágjuk, és nyuszifüleket alakítunk ki belőle. A nyuszikat a tepsibe helyezzük. A tojást felverjük és megkenjük vele a fejeket. A mazsolaszemekből szemet és orrot formálunk. A spagetti szálakat kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle. A tésztát további kb. 15 percig kelni hagyjuk, majd a tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a nyuszikat megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 20 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes nyuszik locsoláshoz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook