Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Tejes kifli recept

A Tejes kifli hozzávalói:
35 dkg liszt
2,5 dl tej a tésztába + 2 e.k. tej a kenéshez
1 t.k. só
5 dkg olvasztott vaj
1 t.k. cukor
2,5 dkg friss élesztő, vagy 1 tasak instant


Tejes kifli

A Tejes kifli elkészítési módja:
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval, a cukros langyos tej felében felfuttatjuk az élesztőt, a másik felében megolvasztjuk a vajat.

A megdagasztott tésztagombócot ketté osztjuk, és kb. tányér nagyságú kör alakra nyújtjuk. Mindkét kört 4 felé vágjuk, a kapott háromszögeket vékonyra nyújtjuk és hosszanti oldaluknál kezdve feltekerjük, majd kifli alakra formázzuk.

Sütőpapíros tepsire helyezve megkenjük a 8 szép kiflinket tejjel, és fél órát pihentetjük.
Pihentetés után előmelegített 200 fokos sütőben készre sütjük 20 perc alatt.



Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , márc. 6. 16:58
A tejes kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook