Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-kakaós süti recept

Almás-kakaós süti recept


Elkészítési idő 45 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás-kakaós süti hozzávalói:
85 g hajdinaliszt,
25 g barna rizsliszt,
25 g cukrozatlan kakaópor,
10 dkg barna nádcukor (vagy édesítőszer),
17 dkg almapüré,
3 ek. repceolaj,
2 ek. feketekávé,
1 tk. vanília kivonat,
1 db tojásfehérje,
1 kk. szódabikarbóna,
1 csipet patikasó,
ízlés szerint: őrölt fahéj


Az Almás-kakaós süti elkészítési módja:
Egy kis méretű tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd vékonyan átolajoztam.
Összevegyítettem a száraz hozzávalókat. A tojásfehérjéből habot vertem. A nedves hozzávalókat összekevertem, majd a fehérjehabbal fellazítottam. Ehhez a masszához adtam a száraz hozzávalókat és egyneművé kevertem. Közben a sütőt 150 fokra előmelegítettem és légkeveréssel kb. 20-25 perc alatt megsütöttem. Érdemes figyelni és tűpróbával ellenőrizni. Kiszárítani nem kell! A sütőből kivéve kb. 10 percig hagytam a tepsiben, majd a papírral kiemeltem és hagytam kihűlni. Tetszőleges formájú szeletekre vágtam és kevés porcukorral meghintettem a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 22. 17:00
Az almás-kakaós süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook