Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejfölös-kapros húsgolyók recept

Tejfölös-kapros húsgolyók recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös-kapros húsgolyók hozzávalói:
A húsgolyókhoz:
0,5 kg darált sertéshús,
1 db tojás,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A mártáshoz:
2 dl tejföl (vagy főzőtejszín),
1 csokor kapor,
1 ek. citromlé,
1 ek. liszt,
1 ek. étolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Tejfölös-kapros húsgolyók elkészítési módja:
A húsgombócokat a fenti hozzávalókkal összeállítottam. Forrásban lévő vízbe tettem a gombócokat, majd amikor feljöttek a víz tetejére, kiszedtem. A mártáshoz a lisztet a pici olajon megpirítottam, hozzáadtam a hús levéből pár kanállal és az apróra vágott kaporral és tejföllel összeforraltam. A végén tettem bele a citromlevet. Végül a lecsöpögtetett húsgombócokat hozzáadtam és kifőtt tésztával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , márc. 23. 21:06
A tejfölös-kapros húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook