Császárzsemle recept

A Császárzsemle hozzávalói:
50dkg liszt
1 tasak instant élesztő
2.5dl langyos tej
1 teásk. méz
1 tojásfehérje
1 teásk.só
a kenéshez t.sárga+egy kis víz


A Császárzsemle elkészítési módja:
A hozzávalókat kidagasztjuk,majd megkelesztjük. Ha megkelt 12db-ra osztjuk és gombócokat formázunk belőlük. A tetejüket éles késsel bevágjuk,majd tepsibe helyezzük és 1/2 órán keresztül még kelesztjük. Megkenjük a tojással elkevert vízzel és előmelegített sütőben készre sütjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A császárzsemle elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook