Bográcsolás, grillezés, szalonnasütés, szabadban... (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is azt terveztem még tavaly, hogy építek egyet, de nem nagyon tudom hogyan induljak neki. Ahogy én gondolom. Téglából építeném, enyhén kör formára, vagy több szögletűre. Alulra mindenképpen egy sort le kell tenni, vagy betonozni. Elöl két téglányi lyukat zsabdon hagyni a faszénnek, vagy a fának.Kb. 60 cm kell ráépíteni és a tetejére valahonnan rácsot szerválni. Ha nagyon ügyi leszek akkor lehet, hogy alkottatok hozzá egy bográcstartót is, és akkor a tárcsa is rámehet. Persze ha tudok szerezni! Tovább megyek, én szeretnék kétoldali álványt is amire nyársat is tehetnék.. Bevakolom és fehérre festem.
Az idei tárcsán sütős szezont ezennel ünnepélyesen megnyitom!
A mai sütögetésre készült mustáros-borsos és fokhagymapácos husi. Ezenkívül nyesedék husikat betekertem baconszalonnába. Köretnek: padlizsán és gomba sütve, valamint héjában sült krumpli. A gyerekeknek lesz még virsli és kolbász és az elmaradhatatlan sült alma.
Semmi gond, szia! Olyan kialakítást szeretnék megépíteni aminek van egy fix alja, kb.80cm magas körépítménnyel. Ennek az alján lenne a faszén és itt is tudnám kitísztítani, azaz hagynék ki akkora helyet, hogy alulról is kapjon levegőt és a hamú leperegjen. Felette lenne egy nagy rács amit levehetek, tísztítás és más egyéb célból. Kétoldalt fém tartókeret lenne, amin lehet grillezni, nagyobb húst sütni egyben és forgatható. A tetején áthidalóval a bográcsnak is lenne akasztható tartója! Tehát egyben mindent! Ennek a tetejére szeretnék valahogyan kialakítani egy fedelet, ami védi az alatta lévő kajákat. Csak sima tető, ami alatta szabadon hagyja az egészet.
Köszi, hogy válaszoltál!
Nem tudom minek a fedelére gondolsz?
A sütő lapjára vagy olyan tetőre hogy ne ázzál és a kaja sem, ha sütöl-főzöl?
Apával én is csináltatok tetőt rá hogy télen is tudjam használni a főzőhelyet.
Miért te csinálod? Ha nem indiszkrét a kérdésem?
Bocsáss meg.......SZIA!
Annyira sietek hogy elfelejtettelek a hsz. elején üdvözölni!
Szia!
Az idén készült el a mi grillezönk is,bár nem tudom valójában ez-e a neve.Lehet szalonnát sütni,bográcsozni, de a párom csinált a tetejére aknafedlapból egy lapot 2 fogantyúval,ami szinte beteríti a nyílást.Arra teszem a tepsit amiben sütök.
Receptem:csirkemell szeletelve, kicsit kikloffolva,pácolva./Saját pácom:hagyma,paradicsom , paprika,mustár, ketcap,kevés majonéz, só ,bors,kevés olivaolaj összekeverve,ebben hagyom a hússzeleteket érlelődni 1-2 nap,de pár óra is elég.Ja, előtte kicsit be lehet sózni vagy szárnyas fűszerkeverékkel beszórni a husit.Tepsibe teszem,kevés vizet öntök alá / borovicska sem rontja el! /,fóliával szorosan lezárom.Kb. 20 perc múlva leveszem a fóliát és zsírjára sütöm.A húst meg lehet fordítani ha pirosra akarjuk mindkét oldalát.
Jó étvágyat!
énis bízok a jóidőben, mert ez a téli időjárás kifog rajtam :(
néztem az oldalt amit "manome" ajánlott, tetszik nagyon, végén még lehet ki is próbálom ezt a fajta grillezést, énis utálok pácolni az az igazság, ha ezt megúszom már jó vagyok:)
Sziasztok. Hát mos hogy befogott a "rossz"idő, csak remélem hogy szombatra jóbb lesz, nagy "partizást" terveztünk már vagy 4-5 hete, szülinapozás lenne...+20 fő, rengeteg kaja pia....
Egyszer egy évben ilyen nagy, 6-7 fős a szűk baráti kör.
Mi majdnem minden hetvegen grillesztunk a tengerparton. Csakhat kicsit sokat kellett autozni, kb. 1.5 orat,amig odaertunk.
Nekem meg tok furcsa volt, mert otthon volt kertem es nem kellett soha azert elmennem a parkba vagy valahova, h friss levegot szivjak.
De lattam, h itt ez a szokas. Minden csalad hozta magaval a szeket, asztalt, grillsutot, szenet, hust es jo sok jegbe hutott szodat a hutoldaba. Es egymas mellett hat-nyolc csalad sutogette a sajat maga pecsenyejet. Vicces volt, de megszoktam.
csak lenne már jóidő, kéktúra útvonal mentén szerettünk volna ismerősökkel kicsit grillezni, bográcsozni de így halasztva van az egész:(
Mislix : majd kipróbálom amiket írtál, jól hangzik!
kinek mi a kedvenv grillezős helye?
bográcsgulyás. ezt szeretjük.
a grillezett hús elcsépelt, valóban finom de minden kerty party-n az van, így kissé uncsi.
a másik nagy kedvenc a szalonna sütés.
kissé rablóhúsossan, hagymával, paradicsom, paparika, stb. ez a kettő a menő nálunk mindenki ezért szeret hozzánk járni mert nem az átlagos menü van felszolgálva!!!:)))
+a z ital.
saját szabadalom, banán, wiszki, tekila, alma! narancs, és kis citromos svepsz:)*/ szegény karinty:)*/
a gyümölcsök apróra vágva, és minimum 3-4 napig hűtüben érlelve a cefrével.
imádják...........
mondjuk én nem mert abszciens vagyok, de örülök ha látom hogy izlik!
Mi az utóbbi években elég gyakran szoktunk (névnap, születésnap, stb.) a szabadban főzni. Leginkább a bográcsban készített halászlé, gulyás a menő. Grillezni is nagyon szeretünk, ha nagyobb társaság jön össze. Ilyenkor a klf. kolbászok, előrepácolt húsok mennek. A különleges ízek, illatok varázsa a társaságot jó hangulatba hozza.
Aki csak teheti, ajánlom mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Szex a szabadban?
- Szeretkeznél majd a szabadban, ha jobb idő lesz?
- Futás a szabadban
- Te mennyit fizetnél a szabadban, kukoricán és búzán etetett tyúk tojásért?
- Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük?
- Sütés, de mivel? Hőlégkeverés? Grillezés? Alsó-felső sütés? Mikor melyik?