Bográcsolás, grillezés, szalonnasütés, szabadban... (beszélgetés)
Szia !
Van egy lap, ahol öntöttvas edényeket is árulnak www.ontottasedeny.hu
Sziasztok, olvasgatom itt a hozzászólásokat, és mivel engem is érdekel a téma, találtam pár érdekes oldalt.
Ha kerti sütögetőhelyet akartok építeni, nézzétek meg a www.kemencebence.hu oldalt, de nekem nagyon tetszik még a grillezes.lapozz.hu oldal is.
Üdv, és jó sütögetést, bográcsozást mindenkinek!
Bármit,amit bográcsban lehet főzni,vagy grillezőn lehet sütni!
Imádok a szabadban sütni-főzni!
Szia!
Persze, hogy jó leszel! Nagyon köszönöm a válaszod. Most kicsit kételyek közt vagyok mert már ajánlották a zománcost is, de jobb tetszene a fényes!
Köszi: Dony
Nekünk nem fényes, nem zománcos, hanem az a 3. féle. Ennek a hátránya, hogy rozsdásodik, ezt megelőzendő mindíg belenem zsírral a használat után.
A zománcosra nagyon kell vigyázni, mert könnyen lepattanhat a máza. Ezért szerintem nem igazán praktikus.
Nagyik, segítsetek nekem!!!!!
Milyen bográcsot vegyek?
Zománcos hal/gulyás bogrács?
Rozsdamentes (fényes mint az INOX)?
Sziasztok! Segítsetek nekem légysziiiii!
Melyik fajta bográcsot jobb megvenni?
Zománc hal/gulyás bogrács?
Rozsdamentes fényes bogrács?
Sziasztok!
Hűűű! Tegnap olyan csodálatos kinti grillt és kemencét láttam egyben, hogy csak tátottam a szám! 500.000.-ft-ba került a tulajdonosának! Na, nekem ilyenm nem lesz, de annak is örülni fogok, ha csak itt ott hasonlít majd hozzá!
Kisméretű téglából falazta mindkettőt. Nagyon alapos munkát végzett, kb 3 hónapig készült.
A garázst már eleve úgy építettük, hogy a pult az oldalánál elférjen, és tető is legyen felette.
Ha írsz egy címet küldök fényképet.
Nálunk a párom épített egy szupi tűzrakó helyet a szükséges kellékekkel: bográcsálvány, tárcsa, rács.
A pult is elkészült téglából, már csak a kert bútorok hiányoznak. Addig marad a mobil tuskó.
nekem kandallóm van, abban télen is lehet parázson sütni, elég másnap jól kisúrolni
nyárra pedig faparazsas grillezőm
szoktam csirkét félben, malacot félben is sütni - mivel nem szeretem túlfűszerezni a húsokat, így vagy simán és utána sózva, vagy előtte lesózva kicsit, mehet bele a kolbász, hamburger, zöldségek
sajnos a kandalló, bár elég hatalmas, nem eléggé nagy a bográcsozáshoz, majd egyszer, ha saját házam lesz, akkor szeretnék egy hatalmas, azt a régi típusú kandallót, azt a hatalmasat, amiket régen is használtak - télen nagy szolgálatot tenne a társasági főzőcskézésben
Bocs, egy kérdésed kihagytam! Miért én csinálom? mert nincs ffi a háznál, és annó még a nagyapámtól sokmindent ellestem az építéseknél. Betont maltert és falat rakni tudok. sak sikerül megépítenem egyedül is.
A fedél meg, igen az esőtől és egyéb vackoktól védené.
További ajánlott fórumok:
- Szex a szabadban?
- Szeretkeznél majd a szabadban, ha jobb idő lesz?
- Futás a szabadban
- Te mennyit fizetnél a szabadban, kukoricán és búzán etetett tyúk tojásért?
- Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük?
- Sütés, de mivel? Hőlégkeverés? Grillezés? Alsó-felső sütés? Mikor melyik?