Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük? fórum

Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük? (tudásbázis kérdés)


2011. ápr. 20. 14:36
Ha Te csinálod a pácot akkor ne sózd be, mert attól jobban ki fog száradni, csak közvetlen előtte kell besózni. Viszont ha már benne van akkor nincs mit tenni.
2011. ápr. 20. 10:31
szerintem le szokták sózni
21. margareta51 (válaszként erre: 18. - Gevi1931)
2009. máj. 31. 21:44
A majjal kapcsolatban amit irtal igaz en is kiprobaltam es tenyleg jo.
2008. nov. 19. 19:01
Ha órákig vagy napokig áll a pácban a hús, semmilyen sós pácot nem szabad alkalmazni, mert megkeményedik, és kimegy a nedvességtartalma. Én pl. ha húst sütök, csak akkor szoktam megsózni, amikor nagyjából már megsült, így szaftosabb marad.
2008. nov. 19. 16:32
pácoláskor sosem szabad besózni a húst,mert nem tud igazán megpuhulni, csak közvetlen sütés előtt!
2008. nov. 19. 14:24

CSak attól függ hogy a pácban van-e só ?

Amit magad készitesz pácot abba nincs pl. bosr majoranna , kakukfű szerecsendió stb.akkor meg sózom mert itt ketté szakad az ország én azt szeretem ha a só átjárja a húst. Sőt én még a májat is előre sózóm csak egyszer probáljátok ki ha meg sozzátok akkor egész világos lesz a máj és puha lesz. Ahányház annyi szokás!!!!!!!!!!!!!!

2008. okt. 20. 04:37
Én nem sózóm, mert a füszerkeverékben éppen ELÉG só van. SQt, szerintem épp elég sósak. De izlés dolga. :)
2008. okt. 8. 11:36

Már nem kell sózni a húsokat, elég a pácban levő só.

A mustárosnál szépen puhul a hús, és hamarabb átsül, na és finom, nagyon szeretjük.

2008. okt. 4. 12:16
Szerintem elég a páclében levő só.
2008. okt. 1. 15:19

Annyi biztos akár mikor készitetem én mindig besóztam nekem ugy izlik de vigyázni kell a mostani pácokkal mert sóssak!!!!

A mostani divat nem sózni de nekem hiányzik az átjárt só ize belőle.

AHÁNY HÁZ ANNYI FÉLE !!!!!!!!!

13. supin
2008. júl. 1. 07:46
Így igaz. Nem kell sózni mert a füszerkeverék sós de nagyon fini!
2008. júl. 1. 06:27
A füszerkeverékek mindig tartalmaznak sót,ne sózd be.
2008. jún. 27. 13:44
Ha a fűszerkeverék tartalmaz sót, semmiképpen se sózd be plusszba! A mustáros pác előtt nyugodtan sózd be, és ha szeretitek, szórj rá őrölt borsot és majorannát, nagyon finom lesz:))
10. sereva
2008. jún. 27. 12:08
Én is úgy tudom,hogy nem kell besózni.
2008. jún. 27. 10:24
Nem szabad sózni! Ettől megkeményedik a hus.De én egy kevés huspuhítoval meg szoktam szórni.
2008. jún. 27. 09:58
Ha Te készíted el a pácot,és nem készet használsz akkor elég a sütés előtt sózni.A sóval az a gond ,hogy kioldja a húsból azokat az össze tevőket amik igazán értékesek.
7. d@nu
2008. jún. 27. 09:30
Ha 1 nappal előtte pácolsz, nyugodtan sózhatod, a legtöbb kész pác is sós. A sómentes verzió inkább a több napig pácolódó husikra "érvényes", különösképpen a marhára.
2008. jún. 27. 08:46
állítólag jó, ha elötte éjjel tejbe áztatod, és csak elötte 1-2 órával a pácba...én még nem próbáltam, de legközelebb én is úgy fogom. Én egyébként besóztam kb. 3-4 órával alötte, mikorbepácoltam , de nem lett kemény.
2008. jún. 27. 08:13
Ha flekken porral pácolod,az már magában is sós.Legalábbis amit én szoktam használni.A mellett én már nem sózom a húst.
2008. jún. 27. 08:12
Köszönöm :)
2008. jún. 27. 08:11
Sztem is csak akkor mielőtt kisütöd.
2008. jún. 27. 08:10
Grillezés előtt, mert ha sósba áztatod megkeményedik a hús!
2008. jún. 27. 08:08
Holnara pácolok sertés husit mustárral és flekken porral grillezéshez.Leszokták előtte sozni a husit vagy csak akkor ha már grillezük?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook