Bogár van a házi pirospaprikámban, mi lehet ez? (tudásbázis)
Köszi!:)
(Miért pont azzal dobálóznak??? Vajon a briós erre alkalmatlan???)
Momentán egy sincs kéznél, s tartok tőle, mégcsak őszinte sem lenne egy mezei vásárlóval.Főleg ha annyira undi...
Szóval ha esetleg meggondolnád magad, vagy holnap válaszolnál, örvendenék:)
Na ne legyél szomorú, elárulom. A Duna parton lakom, és imádom etetni a hattyúkat.
/Még élnek, és minden évben visszajönnek./ :-)
"Én olyan kenyeret is vettem már, hogy benne volt az egér farka. Az egér farkát dobtam ki, hisz sterilre sütötték."
Ezt írtad.
De akkor mit csináltál vele?
Hol írtam, hogy "jóízűen megettem".
Azt írtam, hogy azóta magam sütöm a kenyeret itthon.
Ami gáz, hogy vettem kukacos lisztet.
De inkább a hasznos dolgokat kellene a kommentekből kiszűrni, mint egy-egy beírásom lovagolni és személyeskedni.
Amiket leírtam, azért tettem, hogy a kérdező azért ne gyújtsa fel a házat, mert talált a paprikában egy albérlőt. :-)
Nekem egyszer a tömlős sajtban volt egy vastag tejgumi. A dobozos tej helyett a dobozban pedig valami áttetsző vegyszer (milli)..pechemre épp terhes voltam az elsőmmel, és annyira kívántam a tejet, hogy ahogy hazaértem kibontottam és úgy beleittam..aztán nem győztem kiköpni.:))
A búzadarába futok bele még sokszor apró kis pici pirosas mozgó állatkákba, amik szintén abban kelnek ki. Annyit tudok, hogy engedélyezett, hogy az élelmiszerek valami csekély százalékban tartalmazzanak lárvákat, meg kis állatkákat. Pech, ha sokáig áll az üzletben, mert mire hazaviszi az ember..már mozog benne a kis drága..:D
Szerencsére.
Fogalmam sincs hogy lehet jóízűen megenni egy olyan kenyeret, amiből előzőleg kipiszkáltam egy egérfarkat. Még akkor is, ha az előtte sterilre lett sütve.
Konkrétan hányni tudnék.
De tényleg, miért dobtad ki?
Te kidobtad volna az egész kenyeret?
Ha igen a válaszod, akkor ne vegyél kenyeret.
Azóta én is itthon sütöm.
De a liszttel is gondok vannak/lehetnek. De van szitám. :-)
Felesleges volt kidobnod az egér farkát, hisz sterilre sütötték. Rágódhattál volna rajta egy ideig, pont mint én, az itt olvasottakon.
Más sejteni, meg látni a dolgokat.
Fene a gusztusodat.
(annyiban igazad van, hogy amíg konyhán dolgoztam, nem ettem étteremben)
Ínséges időket élünk,a húst nem dobáljuk ki csak úgy :P
Amúgy én tuti nem dobnám ki,rohadt drága a pirospaprika.Átszitálnám és kész.
Miért dobnám ki?
Ki lehet szitálni.
Én olyan kenyeret is vettem már, hogy benne volt az egér farka. Az egér farkát dobtam ki, hisz sterilre sütötték.
A pirospaprika is olyan ételekbe megy, amit még hőkezelünk, azaz főzünk.
Ha ennyire kényesek vagytok, akkor étterembe biztos nem jártok, nem vásároltok konzerveket, péksüteményeket, stb.
Ha látnád a tepertős pogácsa készítését, soha sem vennél.
Pfúúúúúúj.
Az utolsó mondatnak ha nekifutnál még egyszer, azt megköszönném.
Ilyen alapon mindent ki kellene dobni.
A sörben egér és patkány van, a csokiban csótány, stb. :D
Szitáld át, és tegyél a dobozba 2-3 babérlevelet.
Áldozz fel egy szegfűszeget, legyen állandóan nyitva az ilyen molyosodható élelmiszer közelében.
Az ezekben lévő állatkák éppen olyan sterilek, mint a cseresznyében a pondró. Mégis megesszük "húsostól."
Nem a helytelen tárolás, és kenyérlisztet hoztam haza a boltból,akkor kellett is, és másztak a zacsiban a kukacok.
További ajánlott fórumok:
- Honnan ez a rengeteg katicabogár és mit lehet ellenük tenni?
- Milyen bogarak vannak a konyhámban, és hogyan lehet őket elűzni?
- Pici bogarak szaladgálnak a virágjaim földjében (szemel alig láthatóak)mi lehet? Mit tehetek?
- A fürdőszobánkban lapos, kb 1 centis bogarak mászkálnak. Mik lehetnek ezek és hogy tudom kiírtani őket?
- Kicsi, barna bogarak a búzadarában. Ez mitől lehet?
- Töltött káposztába utólag lehet még tenni pirospaprikát?És hogyan?