Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Bicikli vs. autó fórum

Bicikli vs. autó (beszélgetés)

1 2
25. 07c4794583 (válaszként erre: 22. - Abarta)
2011. júl. 12. 13:39

a kerékpáros védtelen résztvevője a forgalomnak, nem veszi körbe egy acélkasztni. ezért az autósnak sokkal figyelmesebbnek és előzékenyebbnek kell lenni vele szemben, még ha nehezére esik is.

javaslom, gyere el egyszer Zürichbe, ahol a város 50%-a bicklizik! mindenütt bringások vannak, és mivel az autósok maguk is gyakran bicikliznek, pontosan tudják, mi van. itt minden bringás szabálytalan kicsit (ki a fene fog 100 méterenként megállni egy zebránál és leszállni áttolni a bringát), mégis ha egy bringás egy zebra felé gurul, megáll a sor és átengedik. így is lehet!

nekem nem esik le a karikagyűrű az ujjamról, ha le kell fékezni elengedni egy biciklist. még ha nincs is elsőbbsége, elengedem ! mert nem alsóbbrendű idióta sportolónak nézem, hanem ugyanolyan közlekedőnek, mint magamat. hozzáállás kérdése az egész.

24. abarta (válaszként erre: 18. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:36
Akkor a katyuk miatt en is jarjak az autommal a jardan? Ehhez mit szolna mindenki. Vegulis ha a biciklis megteheti miert ne? Ez nem indok csak kifogas.
23. abarta (válaszként erre: 11. - Reload)
2011. júl. 12. 13:35
Igen a kresz tipikus ismeretenek hianya...
22. abarta (válaszként erre: 7. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:34
Nem az a baj hogy a sok biciklizo ugy megy vele mint egy sporteszkozzel. Ahogy az auton is van fek, duda kormany igy ott is vannak kotelezo dolgok ha kimesz vele a kozlekedesbe. Tobbek kozott peldaul a kresz ismerete. Tapasztalataim szerint a kerekparosok 90% nem ismeri. Kotelezove tennem nekik a vizsgat. Egyebkent pedig lakott teruleten kivul a melleny nem ajanlott hanem kotelezo dolog. De vegulis lehet valaki olyan hulye is hogy soha nem ult meg autoba es fel sem tudja merni hogy mennyire nem lathato egy peldaul feketebe oltozott egyen egy kivilagitatlan vagy szurkuletben levo uton foleg ha nem is jobboldalt kavarog. Az ilyenrol mar ne haragudj de az a velemenyem, hogyha el akarja csapatni magat es ongyilkos akar lenni akkor nekem mindegy, de csinalja otthon magaban es ne ragnasson bele senki mast.
21. 07c4794583 (válaszként erre: 20. - 864c5534c9)
2011. júl. 12. 13:33

sokszor tényleg fáradságos dolog kihajtani forgalmas bekötőútra, ahol folyton jönnek, de inkább csak egy kicsit told ki az orrát a kocsinak - hogy még egy autó elférhessen.

ilyenkor mindig akad 1-2 sofőr, aki felismeri a szitut, főleg ha messziről látszik a kocsid orra, és megáll, hogy elengedjen. ha már balról megálltak, sokszor a jobb sor is belátja, hogy kiengedhetne, és mehetsz.

ha meg nem, hát nem. akkor vársz.

se kerékpár se semmi elé ne állj keresztbe, mert az szabálytalan. ugyanyolyan, mint a dugóban a kereszteződés közepébe beálló autósok, akik azt gondolják, hogy na most 5 méterrel előrébb vannak. csak persze az egész keresztforgalmat leblokkolják.

20. 864c5534c9 (válaszként erre: 18. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:28

De mint olvastam, ezzel a kerékpárúttal nincs semmi gond..Mégsem ott ment..

Nem csak az autósokra kellene morogni, hanem magába kellene nézni az embernek, és be kellene ismerni, hogy hibázott, s máskor másképp csinálni...

(Nem vezetek autót, néha kerékpározok, gyakran babakocsit tolok..;D )

2011. júl. 12. 13:19
Ez a bicikliút ez érdekes dolog, mert sok helyen nincs is, de ha esetleg van is akkor tényleg az van, hogy autók parkolnak rajta mert letörik a pici lába ha kicsit messzebb áll meg az autóval az egyébként ingyenes parkolóházba:(
18. 07c4794583 (válaszként erre: 16. - 864c5534c9)
2011. júl. 12. 13:17
általában oka vannak, ha a bringás nem a kerékpárúton megy. a kerékpárutak 50%-át szemét, lukak, belógó faágak, gyalogosok, kavicsok, szennyeződés, kátyúk borítják. magyarország 2011
17. reload
2011. júl. 12. 13:17
Igazatok van :) Hülye voltam, hogy így kimentem, legközelebb nem teszem.
2011. júl. 12. 13:16

Ne is törődj vele...Aki bunkó, az bunkó!

Ha van bicikliút, miért nem azon ment?

15. reload (válaszként erre: 10. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:15
Olyan gyorsan nem jött, én konkrétan azt gondoltam, mivel látja hogy kikanyarodtam elmegy mellettem, egyébként mire már odaért hogy beordítson épp kanyarodtam is tovább.
14. 07c4794583 (válaszként erre: 9. - Reload)
2011. júl. 12. 13:15
és nem árt szem előtt tartani, hogy ha a biciklivel ütközöl, vagy bármi baja esik a bringásnak, úgy elkaszál a bíróság, mint annak a rendje, mivel te jöttél alárendelt útról
13. reload (válaszként erre: 8. - Kálbá)
2011. júl. 12. 13:14
Én is rendszeresen közlekedem biciklivel, pl ma is azzal jöttem (most nem részletezem hogy kerültem a kocsiból a biciklire :) ), de én a bicikliúton közlekedem. Persze lehet városban más a helyzet, de nálunk az autó nem megy a bicikliútra, meg nem parkol ott senki..stb amiket itt felsoroltál. Vígan lehet tekerni ott..
2011. júl. 12. 13:12
A felezovonalig nem mehetsz ki, hogy megvárd, míg jobbról elmegy az a 4 autó! És mi lett volna, ha jon balról is autó és belédhajt? Még a gyereked épségét is kockáztattad! "Átkozott noi sofor!"- ezt szokja mondani a barátom az ilyekre!
11. reload (válaszként erre: 5. - Abarta)
Igazából ez az, ami miatt idegesít a dolog, mert ott a kijelölt kerékpárút és mégis a főúton minden felszerelés nélkül...
10. 07c4794583 (válaszként erre: 6. - Reload)

ha van használható kerékpárút, akkor nem mehet a főúton. a gyilkosozást nem értem, mert ha valóban 50 m, akkor volt ideje felmérni, hogy beálltál elé, persze kérdés, milyen gyorsan jött, mert egy bicó is tud negyvennel menni, azt már komoly veszély a bringásnak hirtelen felmérni

de téged se értelek, hiszen szemre fel lehet mérni, hogy a biciklis oda fog érni, mikor még jobbról nem ment el a forgalom - miért kell egy haladó jármű útjába állni? nem egyszerűbb kimenni, ha mindenki elment?

és 4 perc nem a világ vége - inkább, mint egy baleset

9. reload (válaszként erre: 4. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:11
Ismétlem önmagam :) Részben tényleg egyet értek veled!! Nyilván mindenkinek meg van a véleménye a dologról, ezért is kérdeztem :)
2011. júl. 12. 13:11

szia

én rendszeresen biciklivel járok, és sajnos az autósok java nem figyel a biciklisekre egyáltalán. Én 90%-ban bicikli úton járok és így is már többször majdnem elütöttek, a bicikli úton parkolna. A bukósisak és a jólláthatósági mellény csak javasolt, de nem kötelező, a tükör meg még csak nem is javasolt. Nem mondom hogy te hibás vagy, vagy hogy a biciklis az, de sajnos bicikli úton se könnyű tekerni, mert se a gyalogosok se az autósok nem figyelnek ránk.

7. 07c4794583 (válaszként erre: 5. - Abarta)
2011. júl. 12. 13:09

A kerékpár teljesen legitim közlekedési eszköz. Csak azért, mert neki törik el a lába ütközésnél és nem neked, attól még felsőbbrendű úton ugyanolyan elsőbbsége van, mint egy autónak!

agyam eldobom egyesek hozzállásától, komolyan. sporteszköz. a gyereket is elütöd, mert az kicsi, és nem akkora, mint egy felnőtt, úgyhogy nem számít?

6. reload (válaszként erre: 3. - 07c4794583)
2011. júl. 12. 13:09

Ebben igazad van, valószínű engem is idegesítene, ha valaki miatt meg kéne így állnom. De mindennap ott megyek ki és ha autó jön balról, akkor vissza szoktam tolatni, hogy ne akadályozzak senkit. Viszont előfordul, hogy muszáj kimennem, mert különben nem engednek ki. Volt már, hogy 4 percet állta, mire valaki kiengedett, pedig ez nem egy nagy kereszteződés, hanem az utcánkból egy kanyar a főútra.

Na mindegy nem a bizonyítványt akarom magyarázni, csak nem értem az ilyen bringásokat, főleg hogy ott a bicikliút 20m-re.

2011. júl. 12. 13:07

Nem. A bicikli sporteszkoz.

Csak ongyilkosjelolt barommal talalkoztam veluk az utakon. Azt hiszik vedi oket az eroter. Szinten melleny, sisak, fenyvisszavero es minden mas nelkul. Biztos azt hiszi magaban vilagit a sotetben. Egyebkent meg huzza meg magat es oruljon hogy elhet.

Egyebkent pedig fouton kerekparozni a parhuzamos kijelolt ut helyett - szabalytalansagot kovet el mely buntetheto tetel. Kar hogy nem ugranak ra a sunok. Persze a vegen meg a kerekparosok vannak felhaborodva amikor szamonkerik toluk a kreszt.

Azt mondom tul nagy itt egyesek szabadsaga.

2011. júl. 12. 13:06
és amúgy én csak akkor hajtok ki, ha EGYIK irányból SEM jön semmi, de még sose éjszakáztam kereszteződésben!
2011. júl. 12. 13:05

nem állhatsz meg a kereszteződés közepén, csak hogy mert te majd jól megállítod a forgalmat (akivel szemben nincs is elsőbbséged), hogy majd hátha nem jön jobbról senki !

mindig agyvérzést kapok az ilyenektől, akik odaállítják az utamba a kocsijukat, mert nekik úgy kényelmesebb haladni. csak épp én nem bírok haladni, de ez őket nem zavarja, lényeg, hogy nekik jobb legyen

2. simple (válaszként erre: 1. - Reload)
2011. júl. 12. 13:05
Veled semmi baj. A hülyékkel meg nem kell foglalkozni!
2011. júl. 12. 13:02

A szituáció a következő. Ma reggel kanyarodtam ki a főútra (balra nagy ívben), balról autó nincs, egy biciklis közeledik, jó 50-60m-re tőlem. Jobbról 4 autó. Én kikanyarodok a felezővonalig, hogy biztosan el tudjak indulni, ha elment a 4 autó. A biciklis közben odaért, és beordított az ablakomon: gyilkos! 3,5 éves kislányom nem nagyon tudta hova tenni a dolgot, de én sem igazán...

Egyrészt abszolút jól látható helyen álltam és nem hirtelen kanyarodtam ki körülnézés nélkül. Másrészt a főúttal párhuzamosan kb 20m-el beljebb van egy bicikliút. Harmadrészt a biciklin se tükör, se lámpa, a biciklisen se sisak, se láthatósági mellény.

Szerintetek is velem volt a baj?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook