Bevált kocsonyarecept! Van valakinek? Színtiszta, átlátszó, ízletes. Hogyan? (tudásbázis)
Én leírom, hogy csinálom a kocsonyát. :)
Én sem szerettem sokáig, de már imádom.
Körmöt 2-3 darabot, kis fület, meg farkat,
sertés combot szép soványat egyben, és két szál sárgarépát,egy szál gyökeret(fehérrépa)egy fej vöröshagymát(nagyobbat), szemes borsot, sót,és fokhagymát,(nem sokat)felteszem egy nagy edénybe és annyi hideg vizet teszek rá, hogy ellepje ezeket.
Lassan, hogy csak gyöngyözzön, hagyom addig főni, amíg le nem válik a csontról a hús.Ha készen van, hagyom kicsit állni és leszűröm. Én egy konyharuhán szoktam átszűrni, mert ha zsíros, nem eszem meg. Így nem lesz rajta semmi, se zsír, se nem lesz zavaros.A husit feldarabolom és beleteszem tányérokba. Szépen rámeregetem a kocsonyalét és hagyom kihülni. Tiszta és jó állagú kocsonyám lesz. :)
"Elképzelni sem tudom, mi visz rá egy embert, hogy ezt a remegő borzalmasságot megegye :)))."
Ezek szerint aki ezt szereti, az a kedves hozzászóló szerint szinte .....-t eszik :((((
Csirkemellett azért raktam bele, hogy valami ehető is legyen :o)). Ja tényleg, fület is szoktam.
A citromos variációt viszont még nem hallottam.
A múltkor a közértben láttam, teljesen zavaros volt, semmi zöldség benne csak köröm, volt egy kb. fél centis zsírréteg rajta és piros paprikával volt szórva. brrrrrrrrrrrrrr :(
Elképzelni sem tudom, mi visz rá egy embert, hogy ezt a remegő borzalmasságot megegye :))). ViszmindeZont a családomban is van néhány elvetemült, miattuk meg kellett tanulnom, s állítólag párja nincsen :))
Szóval, kell bele csülök (az első, ami nem zsírból áll, köröm, bőrös malachús és csirkemellfilé. Teszek bele sárgarépát, petrezselymet, zellert, zellerlevelet, szemes borsot. Az egészet egyszerre teszem fel és a legkisebb lángon, úgy hogy soha egy pillanatra se forrjon fel megfőzöm, olyan lassan, hogy szinte konfitálom, általában 6-7 óra alatt fő meg. A zöldségeket egyben rakom bele, így nem fő szét, kristálytiszta lesz a leve.
Hagyom kihűlni és leszedem az összes zsírt róla, majd felmelegítem, áthúzok rajta egy-két papírtörülközőt, hogy a maradék zsírt is leszedje róla.
Eztán rakom tányérokba és hagyom megdermedni.
Oh, köszi szépen. Csak annyi, hogy "kocsonya", és máris egy rakás találat.
Tudtam, hogy a Hoxa aranyat ér, és színtiszta kocsonyát. :D
...keresned...
(Jobbra fenn van a téglalap és az, hogy Keress!
Akkor keresgetek a neten, de nekem mindig első a Hoxa, és a tagok. :D
Bennük meg lehet bízni. Hátha van valami bevált recept nálatok. :D
Holnap szeretnék kocsonyát készíteni.
Milyen húst vegyek, mivel ízesítsem? Hogyan kell átlátszó tisztára készíteni???
Amúgy még soha nem készítettem, mert nem szerettem. De megpróbálnám. Hátha ízleni fog. :D