Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz szép, átlátszó "arany" színe a húslevesnek? fórum

Mitől lesz szép, átlátszó "arany" színe a húslevesnek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
66. Luli62
2009. jún. 26. 22:49
Egyértek veled, bár én sohasem reszelném le a sárgarépát annak ellenére, hogy mindíg leszűröm a húslevest. Teszek bele egy paradicsomot és egy fél zöldpaprikát is. DE FŐLEG, HOGY NE HÓFEHÉRRE TÁPOZOTT CSIRKÉT VÁSÁROLJ! Attől lesz igazi húsleves színe, ha jófajta tyúkból főzöd. Sokáig és csak bugyogva. A zöldséget ne a hússal, jóval később...
2009. jún. 2. 15:53
Hideg vizbe tedd fel, a hust huslevesnek, mert ha forro vizbe teszed fel, a rostok bezarodnak, es nem elvezed, a levesben a hus izet. A voroshagymat a hejjaval egyutt tedd bele, a sargarepat, es a petrezselymet, ha megpucolod egeszbe tedd bele,a talalasnal vagdosd fel, igy megmarad a finom ize. En hallottam, es ki is probaltam, egy kis kapor nagyon finom, a huslevesbe. A husleves sargasagan ugy javithatsz, ha a sargarepat,/1 szalat/ aprolyuku reszelon, lereszelsz, es kis olajon megpiritod, es hozzaontod a leveshez. Mikor kesz a leves ugyis leszurod.
2009. ápr. 13. 16:19
Az első levet mindig öntsd le,amikor be zöldségezed tegyél bele egy késhegynyi kurkumát és csak nagyon lassan fözd 3 óra hosszát.
63. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 62. - Ragacsa)
2009. jan. 26. 09:39
Azért mert az emberek nagy része nem ismeri azt a fogalmat hogy logika. Zabálják az almaecetet közben nem veszik észre hogy nem lehet más benne mint az almában.
2009. jan. 26. 07:29
Miért van az, hogy a vöröshagymát általában megpucoljuk,(ha egyben főzzük) és közben teátfőzünk belőle? Nem lenne egyszerűbb apró adagokban állandóan enni?
2009. jan. 26. 04:54
Szerintem a sárgarépától.
2009. jan. 25. 19:28
A sárgarépátol és zöldségzöldjétöl.A karikára vágott répát pici olajon pár percig piritsd meg.A huslevest csak takarék lángon főzzed.
2009. jan. 25. 19:01
Hideg vizben rakom fel,előzőleg mindent belerakok a fazékba.Teatojásban az egész borsot,egész köményt. 1 vöröshagymát,meg cseresznye paprikát,és 1 krumplit.Ahogy elkezd forrni,már veszem le kis lángra,és és 3-5 órát főzöm.Ha van kelbimbóm itthon azt is szoktam bele rakni,ha nem akkor 1-2 kelkáposzta levelet.
58. SF
2009. jan. 24. 18:02
Teljesen mindegy, mit tesztek bele, a lényeg, hogy lassan kell főzni, mert attól lesz zavaros, ha lobogva fő.
2009. jan. 24. 18:00
teljesen lehabozom, a hagymától nem sárga lesz hanem tiszta/átlátszó
56. dencsikné (válaszként erre: 47. - Gerna)
2009. jan. 24. 17:59
én gyömbért teszek bele, na meg hagymát héjastúl, fokhagymát, és nagyon nagyon lassan fözöm
2009. jan. 24. 16:56
Igazán szép sárga a tyuk zsírjától lesz.Ha mégsem sikerül házi tyukot venni,akkor a bolti tyuk hájából egy kis darabot kisütünk,és reszelt sárgarépával összekeverjük.Pár pillanatig dinszteljük.Egy merőkanál húslevessel összekeverjük,és szűrőn keresztül visszaöntjük a levesbe.Nagyon szép színt kap.
2009. jan. 24. 16:48
kömény és babérlevél?Húslevesbe ezekröl még nem hallottam....lehet nem rossz de nekem szokatlan és idegenül hangzik...
53. winny (válaszként erre: 45. - 7934d1ac97)
2009. jan. 24. 16:30

Szia

Teszel a húslevesbe babérlevelet?

52. Karina82 (válaszként erre: 47. - Gerna)
2008. nov. 27. 10:24

szia.végülis ahány ember,annyi szokás.én mindig megpucolom a hagymát.sztem nem attól sárga.abba viszont igazad van,h a sárgarépa is rásegít.de a színe,csakis a tyúk zsírjától(hája)lesz.

a másik ki mennyi ideig főzi...ez a tyúktól függ.mennyire öreg.én főztem majdnem 4 órát,és főztem 2 óráig is.a lényeg,h nem a bolti tyúk az "igazi"hanem a házi.ha jót választasz,semmiféle varázslatra nincs szükséged.de ételízesítőre,se színezékre,semmi ilyesmire.

2008. nov. 25. 19:25
Ez mind igaz, amit leírtatok, viszont ha tyúkhúslevest főzök, akkor mindíg teszek bele egy kis darab marhahúst, vagy marhacsontot.
50. Kedveske (válaszként erre: 49. - Supin)
2008. nov. 25. 19:18
o.k. jövőre jelentkezem, aztán "megbótoljuk" a dolgot:-)
49. supin (válaszként erre: 48. - Kedveske)
2008. nov. 25. 19:12
Küldd majd hozzám ,én levágom.. Ja de vissza nem fogod kapni mert megesszük!! Szia..
48. Kedveske (válaszként erre: 43. - Supin)
2008. nov. 25. 19:10

:-). Nekem nincs baromfiudvarom, csak anyuéknak, de jövőre nekünk is lesz. És remélem lesz kacsánk is, mert a kacsasültnek párja nincs!!!

Csak nem tudom ki fogja őket levágni, mert én nem az biztos.

47. gerna
2008. nov. 25. 18:53
A vöröshagymát héjastul kell beletenni, ettől és a sárgarépától lesz sárgás. Na és a kurkuma vagy sáfrány.
46. 7934d1ac97 (válaszként erre: 45. - 7934d1ac97)
2008. nov. 25. 17:50
bocsi, tűzön
45. 7934d1ac97 (válaszként erre: 29. - Arika)
2008. nov. 25. 17:50
Csak másfél óra??? Én 4-5 órát szoktam a tütön hagyni, nagyon lassú lángon. Fűszerek közül, csak bors, kömény,babérlevél, só megy bele, semmi más. zöldségek: sárga és fehérrépa, karalábé, zeller, egy krpumpli, 1 paprika, 1 paradicsom,
2008. nov. 25. 16:54
lassan kell fozni, minel lassabban fozik, annal tisztabb es szebb lesz :) ja, es a szarnyas zsirjatol...
43. supin (válaszként erre: 37. - Kedveske)
2008. nov. 25. 16:18
Helló! egész délután nosztalgiám volt. Ne kivántasd már velem. Valamikor én is tartottam baromfit..
2008. nov. 25. 15:19
Én kurkumát szoktam a levesbe tenni,de csak akkor mikor már majdnem kész .
2008. nov. 25. 14:52
Köszönöm a segítséget:)
40. niko76
2008. nov. 25. 14:07
ez igaz
2008. nov. 25. 12:20
Csatlakozom az előttem szólókhoz,hideg vízben szabad odakészíteni a levest, és mikor felforr, alaposan lehabozom. De a falusi, kukoricán nevelkedett tyukból készült levesnek nincs párja.
2008. nov. 25. 12:11
Hideg sós vízben teszem oda a húst,ha felforrt lehabozom.Ezután teszem bele a zöldségeket,fűszereket és gyenge lángon főzöm tovább.
37. Kedveske (válaszként erre: 35. - Supin)
2008. nov. 25. 11:36
...az szórjon bele egy kis kurkumát. Ez megsárgítja, de olyan színe sose lesz, mint az igazi kapirgálós tyúktól.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook