Bevallom, soha nem értettem, hogy egy nagyon nagy lagzi... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
*és mikor bunkó módon parasztozik.
Így valamivel érthetőbb talán.
Persze, hogy az eredeti jelentése nem sértő. Még ma is mondjuk: elmennék egy jó paraszlakodalomba.
"Nem tudom, mikor, miért vált alantassá, de nem jogos."- az eredeti értelmében ma sem alantas.
Még az átvitt értelmében sem mondanám alantasnak. Egyértelműen meg lehet különböztetni azt, hogy az ember mikor beszél parasztokról, és mikor bunkó módon. Ilyenkor szoktuk mondani, hogy mekkora paraszt valaki.
Persze tudom, hogy te ezzel tisztában vagy, csak megütötte a szememet, amit időztem tőled. Szóval szerintem sem így, sem úgy nem alantas. Maximum annak a viselkedése, aki kiérdemli a "bunkó paraszt" titulust. Tényleg nem kioktatás.
Igazi parasztlakodalomban még soha nem voltam.
Én is emlékszem rá. Disznót öltek. Gyerekként velem küldték el a tortát. Nem tortadobozban, hanem fémtálcán, amit lagzi után visszaadtak sütivel megrakva.
Roskadoztak étellel az asztalok, húsos tálakon nem személyre kiszámolt adagok voltak, hanem mindenki annyit evett, amennyi beléfért. Hordták a sört, bort számolatlanul. Menyasszonytánc után újra terítettek, tálaltak. Reggel hat óra felé lődörögtünk haza.
Korábban én is így gondoltam. Most úgy gondolom, hatalmas ramazurit csapnék magamnak! Nehogymá! 😃
De sose lesz lagzim szóval ez csak egy kósza gondolat…nem is ábrándozok róla. Meg amúgy is sajnálnám a sok pénzt egy ilyenre, mert inkább utaznék belőle.
Azért elmennék egy ilyenbe. Egyszer legalább! :)
Szeretem az összeröffenéseket. 😃
Én nem éreztem durvának a vőfélyt. Vicces volt és kreatív. :)
Ez ilyen hagyományos és modern lagzi keveréke volt, szuper volt. Hát igen, mondom, szegény hajnalig forgatták! 😒
Én kifulladtam az első tánc után! 😃
A szó jó értelmében gondoltam, felénk így nevezik. Tanyavilág, nem falu. Én ott nőttem fel.
Azaz jómagam is parasztlány😃
Az igen!
Vendégként még elmegy, de hogy araként végignyomjam (jópofizás, tűrni a vőfély sokszor durva poénjait stb.), kizárt.
Kb. 25 éve voltunk utoljára lagziban. Azóta csak pár esküvőn.
nekem nagyon szimpi a létszámod...
mi a 2 tanúval négyen voltunk, egy ebéd, és fél óra múlva mentünk vissza dolgozni...
Ez volt a szokás régebben, nagy parasztlagzik 2-300fővel, minden rokon, szomszéd, munkatárs + még azok, akik lagzijába hivatalosak voltak, kaja, magyarnóta, vicces vőfély.
Szüleim ilyet akartak nekünk is, de nem kértünk belőle.
Voltunk 9-en, esküvő, ebéd, este pedig elmentünk biliárdozni.
Itt is úgy volt, hogy az idősebb korosztály éjfél után eltűnt és csak a fiatalok buliztak. Nagyon jó kis lagzi volt. 😊
Éppen tegnap hívtak meg egy augusztusban tartandó lagziba. :)
További ajánlott fórumok:
- Én értettem félre és ez nem randira hívás volt?
- Először nem értettem, és rájöttem most sem igazán:-)
- Régen sose értettem azokat az embereket, akik előbb adtak...
- Bevallom nagyon unom már, hogy minden év végén jönnek...
- Külföldre mennék dolgozni, de bevallom félek! Segítsetek!
- Bevallom nagyon megvisel, hogy a volt párom, most az új...