Berendelték a párom. Árvizsújtotta részen élők, ha még tudtok, irjatok! (beszélgetés)
A M1-en most mondták,még nem tetőzött a Bódva.
Korai még az öröm,azt hiszem...Küldtem neki smst,készüljenek...Csüt-ön éjszakás volt a pékségben,azóta 1-1 órákat alszik...Nehogy összeszedjen még vmi fertőzést is a vízben...A kimerült szervezet fogékonyabb a fertőzésekre.Istenem,mit vétett ez az ország??!
az én fiamat is kb 2 órája vezényelték valahová.még meg se tudta mondani,hogy hová. remélem tudnak segíteni,mert ez őrület,ami most itt van ezen az országon,ez valami átok! ilyenkor mindig eszembe jut a Himnusz szövege,és ha nem látják,sírok is.
nem vagyok érzelgős,de ebben a nyomorult rövid életben miért mér családokra több és több nyomort?vajon miért bűnhődünk folyamatosan?
Hát amíg nem érzik sokan a saját bőrükön,nem érdekli őket.Nem tudom,vajon mit tennének,ha a saját házuk állna ablakig vízben?
Tudod,a fiam Abonyban él,vizet eddig csak a Balcsin látott,de ment,mert jó ismerősei vannak Szendrőn,és tudta,hogy elkél a segítség.A pékségben,ahol dolgozik,szabit adtak neki míg vissza nem ér.
Az ittenieken is csodálkozom.1 éve élek itt,de itt is itt a Berettyó,meg a Keleti,hát ezen a hozzáálláson én kiakadtam...
Úgy sajnálom ezeket az embereket. :(
Tegnap éjszaka 11-kor beszéltem utoljára egy edelényivel (családom barátja) akkor azt mondta hazaküldték a civileket pihenni egy kicsit, de ilyenkor úgy sem tud senki. :( Aztán meg ment vissza a gátra 1 vagy 2 óra múlva nem tudom. Azóta semmit nem hallottam felőle, telefonja lemerült/kikapcsolt nagyon aggódom érte-értük. :((
Rajta kívül a közeli hozzátartozóimért is aggódhatok,határon túliak, és ott még 1-2 nappal később lesz tetőzés. :( Kertüknek már annyi, de nem az a lényeg, ilyenkor az ÉLET a legfontosabb. :( Tehetetlennek érzem magam, nem tudok sehol segíteni, csak összekészítettünk 2 csomagot az árvízkárosultak megsegítésére, és a falunk megszervezi hogy elvigyék a rászorulóknak. Remélem meg fogják kapni!
nekem a miskolci kollégám, akinek a menyasszonya Boldvai!!!! mondta két hete, hogy őt nem érdekli az egész, mert az ötödiken őt úgyse fogja soha elérni a víz... nos milyen szerelem az ilyen, amikor a lány, mint családsegítő dolgozik Boldván, és kivette a részét a szerencsétlen emberek élelmezésében, segítésében már két hete is, nem aludt, nem evett, csak csinálta, amit kellett. A vőlegénye meg ilyeneket mondott...
Közöltem vele, hogy remélem többet nem fogunk kommunikálni!
AZ előbb azt akartam írni amikor közbejött a hír a Duna TV-n,hogy az a legborzasztóbb,hogy mereven elzárkóznak az emberek a segítségnyújtás elől.
A munkahelyemen én vagyok a szakszervezeti bizalmi,gyűjtést akartam szervezni...Nem sikerült...
Ez is szegénység,csak ez másfajta...
Szia!
A fiam keresztanyujának a párját is berendelték. Ő hivatásos katona, Edelénybe vitték. Mi is aggódunk miatta. :(
Egy jó barátném meg Felsőzsolcán lakik, őket hajnalban kilakoltatták :(
A legjobb az egészben, hogy és nem okoskodni, vagy politizálni akarok, de ez egy örökre elcseszett dolog!
Jött a válság, ezen a vidéken több ezer munkanélküli volt, és még háromszor annyi lett. MINDEN ÉVBEN!!! ezen falvak többségét elöntötte a víz, mégha nem is ilyen mértékben, de volt probléma. A lényeg, hogy a gátak megerősítésével rengeteg munkahelyet lehetett volna teremteni, amivel legalább egy kicsit fellendülés következett volna be (az amcsik pont ugyanígy indították be a motort a 30-as évekbeli válság után: autóút, vasút, fegyverkezés)... de ez nem volt senkinek az érdeke. Nem jobb lett volna az IMF hitelt erre költeni, mint most háromszor annyit a helyreállításra - mert ez hitelből!!! fog megtörténni:(
Tudod jól, hisz itt élsz, hogy kifejezetten szegény, nagyon-nagyon szegény!!! emberek élnek ezekben a falvakban :(
épp ésszel nem lehet felfogni
szörnyű, minket nem érint Miskolcon, de a férjem épp most próbál eljutni Felsőzsolcára - ott vannak rokonok, hogy mentsék, ami menthető, de vélhetőleg, már körülzárta a víz...(
Sajószentpéteri rokonok háza is vízben áll...
Minden egybefüggő tenger, ömlik még mindig a hegyekből a víz, ami utánpótlás a kisebb folyóknak, majd a Sajónak és a Tiszának.
További ajánlott fórumok:
- Szombathelyiek írjatok
- A közelgő pi-nap alkalmából (3.14) pi-vel kezdődő szavakat írjatok (legalább 314-et)
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Nem esett messze az alma fájától! Írjatok olyan hírességekről, akiknek az utódjuk is az lett!
- Háziorvos berendelt felülvizsgálatra, mi lesz ott?