Koronavírus fórum (beszélgetés)
Nekem ilyenem van: [link]
92-93 között mér, 94-es pulzussal.
Lehet, hogy izraeli lesz, amit mi kapunk.
Úgy tűnik ők gyártják a legtöbbet és ők már rengeteg embert beoltottak.
Majd meglátjuk. Ráérünk májusig megfigyelni...
Köszi!
Akkor lehet, hogy még nekem is korai mennem bárhová.
Mondjuk az Alien a gyomromban sem túl kellemes érzés. Még jó, hogy naponta csak egyszer fordul meg...
Én is fogok venni véroxigénszint mérőt...
Én is abban bízok, hogy tavaszra jobb lesz.
Drukkolok nektek!
Ami változást érzek magamon, arról már írtam, az a jókedv, ami eddig jellemző volt rám, az sajnos valahol elveszett. Néha ürességet érzek és azt, hogy igazán semmi nem érdekel. Sokszor legszívesebben fel sem kelnék. Nem fáradt vagyok, csak érdektelen minden iránt. Remélem, ha jön a tavasz, akkor felrázom magam valahogy.
Az a baj, hogy én némileg sajnos hipochonder vagyok, a vírus előtt is volt már több halálos betegséget diagnosztizáltam magamon. Szóval most nem tudom eldönteni, hogy ami problémát érzek, az valós, vagy csak bebeszélem magamnak.
Ma például azt éreztem, hogy kissé fulladok. Gyorsan az ujjamra csatoltam a véroxigénmérő készüléket, de a szaturációm normális volt 97-98 % közt mozgott.
Mindenesetre én kivizsgáltatom magam. Csináltatok hasi ultrahangot, és három hét múlva kardiológushoz megyek. Oda előbb szerettem volna eljutni, de azt mondták, hogy a negatív teszt után 8 héttel lehet menni. Gondolom azért, mert annyi kell, hogy a szervezet visszaálljon a régi kerékvágásba.
A szaglásról másfél hete beszélgettünk a háziorvosunkkal, mert feleségem is hasonlóan van mint én.A doktornő azt mondta, hogy hosszú folyamat lesz, még visszaáll.
Óóóó, nem vagyok egyedül:(
Ma is pucoltam hagymát és semmi, sőt! sertéspörköltet főztem, illetve sertéshúsból zöldbórsós tokányt és mind a kettőt savanyúnak éreztem:(
Hajléktalannal volt egy nagyon hasonló sztorim, csak mi nem szállítottuk, hanem valahol a közelünkben volt. A fiam mondta, hogy mindjárt elhányja magát olyan büdös valaki, én meg megkérdeztem, hogy tényleg?
Nem tervezel valakivel konzultálni?
Én holnap felhívom a házidokimat, hogy küldjön el agyvizsgálatra, bár nem veszek semmit észre (memória problémát, koncentrációs nehézséget, stb.), de most láttam a fókuszba és valaki egyik nap be is linkelte, hogy okozhat agyi tűnteket. De van amit észre veszek magamon. Elég szótlan lettem. Nem, nem vagyok depis, mert rossz kedvem nincs, csak a szokásoshoz képes felére csökkent a fecsegésem, amit sokan szóvá tettek már...
Igaz, azt nem tudom, hogy kezelni tudják e...
Már nagyon ki vagyok ettől a szagmizériától. Persze, vicces is, na de azért az evés is nagyon rossz így, mert sokat eszek, hátha valaminek érzem az ízét.
És hát a mozgás.
Te, hogy bírod? Én lemegyek a 30 lépcsőfokon és már úgy fújtatok, mintha futottam volna, azért időnként elmegyek futni, de nagyon nem megy...
És ami ma nagyon ciki volt. Bementem a patikába és ugye meg fogtam a kilincset, így elővettem a fertőtlenítőmet, lefújtam a kezemet és elkentem. A patikus megkérdezte, hogy az én fertőtlenítőmnek van e citrom illata. Nagyon nem tudok hazudni, főleg egy konkrét kérdésnél, így rávágtam, hogy nem tudom, én nem érzem... Lehet, hogy rájött, hogy kovidos voltam....
Na, majd csak lesz valami...
Nyugi, még én sem érzek továbbra sem mindent. Az ecetet pl nagyon kis mértékben. A hagymát már igen, ha közelről szagolom, de ha aprítom én sem könnyezek.
De pl olyanra is volt példa, hogy szállítottunk egy ügyfelet ( hajléktalant) aki a higiénia területén kihívásokkal küzdött. A kolléga lehúzta az ablakot, mert a bukéjától, majdnem hányt, de én nyugodtan ültem semmit nem éreztem belőle.
Illetve a kollégám egyik nap betolta a robogóját az iroda folyosójára, mert a helyi felvilágosult ifjak piszkálták az iroda előtt. A többiek panaszkodtak, hogy milyen büdös üzemanyag szaga van, de én azt sem éreztem.
En ezt tudom.... es tok egyetertek veled oltasokban.
Nekem barmi jo, csak legyen.
Megint elég érthetetlenre sikerült....
Na, lényegtelen.
Orosz nem lesz, mert nem tudnak annyit gyártani annyit sem, amennyi maguknak elég lenne....
Kínai lehet, hogy lesz, de nem rég olvastam, hogy van magyar vakcina is, ami a harmadik fázisnál tart és ha minden OK, akkor nyár végén, ősszel el kezdik gyártani...
Az utolsó mondatoddal egyetértek, úgy legyen! Éppen ezért bátran olvasd el te is azt, amit Papája lentebb belinkelt.
Egyébként én is köszönöm Papája, már regisztráltam, de ha jön az oltásra való felhívás, résen leszek. A kínait nagyon nem szeretném.
Nem értem mi a gond a kinai oltassal. Sot az oroszt se.
Részint nálunk nincs is, egyik se. Sot, egyenlore csak eus elosztas latszik, a kormany csak hablatyol.
Reszint a vilagban a kinai eegyik oltas mar mli9s nagysagrendmel jar, es tobb orszag elfogadta.
Az proszt is szepen sorban engedelyezik
Itthon meg mindenki jobbsn ert mindenhez, hoaba mondjak akik temyleg erzenek hozza, hogy bevizsgaljal, ha ok, emgedelyezik, az azert van mert rendben van es mukodik.
Csak elgondolkodtam ezen
Nelem jo barmelyik, csak mehessunk barmerre, es ovja meg a csaladot a sulyos megbetegedestol
Ő is azt írja, hogy covid fertőzés után 3 hónapig NEM adható be.
Köszi. Ebből legalább nyilvánvaló, hogy a kínai cuccot fogom kapni nyár elején, vagy lemondok róla. Nagy segítséget mutattál, puszi 🙂
Már meg is kaptam a választ. Ezt kérdezték a kormányinfón. Nyunyóka elmondta, hogy lehet oltani a fertőzésen átesetteket akár azonnal, de mivel azt feltételezik, hogy a betegségen átesettek 6 hónapig védettek, ezért őket ráérnek oltani, ezért azok kapnak először, akik teljesen védtelenek.
Itt egy bejegyzés az oltásról, érdemes elolvasni.
A tünetes betegekről van szó, akiket PCR igazolt. Ő mikor lett beteg és akkor sem készült PCR?
Gyógyultak esetében maradványtünetekről nem szól a fáma.
Én azóta nem teszteltem. Rá sem bírtam gondolni...
Igen, mi is így vagyunk.
Május a legkorábbi időpont, amikor kaphatunk oltást...
Mi van azokkal, akiknek nem igazolt a megbetegedésük.
Íz és szagvesztés, mint jellemző tünet máig megvan, de tesztet nem végeztek októberben.
A lányom pedagógus, neki volt 3 gyorstesztje - jóval a betegsége után - mindegyik negatív lett.
Most már biztos, hogy egy ideig nem kapok oltást. Ma jött meg a hivatalos körlevél. A tavasszal átesettek kaphatnak, én még nem 😁 Nyárra remélem, annyian beoltatják magukat, hogy akár véget érhet ez a....hadd ne mondjak csúnyát.
Úgyis vacilláltam, legalább megoldódott.
A lentebb belinkelt információ hatására döntöttem el végérvényesen, hogy mielőbb szeretném az oltást. Na nem
ez volt az egyetlen, de feltette az i-re a pontot. Regisztráltam is. :)
A hivatkozások a lap alján találhatók. Ennyire gyorsan tanulmányoztad?
Kettőnk bejegyzése között 6 perc telt el.