Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Koronavírus fórum fórum

Koronavírus fórum (beszélgetés)

553. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 532. - 55Judit)
2021. jan. 9. 21:22

Mivel nem tesztelnek előtte, éppen van-e fertőzésed, oltanak.

Ha megkapod az oltást, az alatt is fertőződhetsz, hiszen 1 hónap után hat a vakcina, ami után újból be kell adni a következő adagot.

552. Channa* (válaszként erre: 551. - 9b10f3d7ff)
2021. jan. 9. 21:21

Akkor ezek szerint te az összes kötelező oltás összetevőt tanulmányoztad a betegtájékoztatóval együtt, és megkérdezted azt is, hogy mikor és, hogyan fejlesztették ki és jól megfontoltad, hogy beoltasd e a gyerekedet.

És már természetesen a terhességed alatt tanulmányoztad az első oltást is, amit még a kórházban adnak be.

Gratulálok!

Te egy igazán tudatos, alapos és felelősségteljes ember és anya van.

Én nem tettem meg.

Úgy gondoltam, hogy a nagyszüleim elvoltak oltás nélkül, mi meg: én, testvéreim, unokatesóim, barátaim, osztálytársaim, az utcebeli gyerekek, stb. túlélték, így az én gyerekemnek is max. a hasznára lehet, de ártani tuti nem fog. Így minden utánanézés nélkül beoltattam a kötelezőkkel és az ajánlottakkal is.

Pont a saját gyerekemmel nem akartam oroszrulettet játszani, hogy agyhártyagyulladást kapjon, mert bár elég ritka, de milyen érdekes, hogy a tőlem 3 évvel fiatalabb ikerpár unokatesóimnak csak sikerült megkapniuk a bölcsiben, és így 50 évesen az egyik agyasabb, mint a másik.

Ja, ismerek egy olyan 55 évest, aki szintén megkapta gyerekként, ő nem annyira agyas, mint a két unokatesóm, de látszik rajta, hogy megfújta a szél.

Amikor szültem, meg sem kérdezték, hogy utána olvastam e annak az oltásnak, amit most beadnak a gyerekemnek és azt sem kérdezték meg, hogy be akarom e adatni, megbízok e benne annyira, hogy rábólintsak és tudom e, hogy milyen eljárással készült, mi van benne, mikor fejlesztették ki és ismerem e a mellékhatásait.

Fejet hajtottam és megszúrattam a gyerekemet az összessel, de pl. értetlenül állok a bárányhimlő oltással szemben. Nem értem, hogy a mai szülők miért vállalják az oltás kockázatát, amikor a rengeteg gyerek közül csak néhány halt bele a bárányhimlőbe, kicsit többen lettek csak meddők, és ennél valamivel többen sebhelyesek, de! Nagyon sokan minden probléma nélkül 2-3 hét vakaródzással simán átvészelték. Én kétszer is! Így nem értem, hogy minek kell oltatni bárányhimlő ellen? Nem gondolnak az oltással járó kockázatokra?

És ott van a mumpsz is. Az ellen is miért oltatják a szülők a gyereküket? Nem bírják ki azt a 2 hetet, amíg otthon kell maradni? Inkább legyen a gyereknek baja az oltástól?

551. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 545. - Channa*)
2021. jan. 9. 20:38
A szüleim nem tudom kifaggatták-e? Én szeretek mindennek utánajárni, de ennek oka az is, hogy átéltem allergiássokkot. Aki átéli, az azt hiszem másképpen fog minden gyógyszerről, oltásról gondolkodni......ilyen is van, nem vagyok ezzel csodabogár. És még csak nem vagyok az oltástagadók csoportjának a lelkes támogatója, tagja sem.
2021. jan. 9. 20:30
Nem.
549. globus (válaszként erre: 548. - Channa*)
2021. jan. 9. 20:30
Nekem minden mindegy, csak NE tű legyen...
548. Channa* (válaszként erre: 546. - Globus)
2021. jan. 9. 20:24

Egyébként fura.

A háziorvosom mondta, hogy combba nem szeretnek szúrni, mert a menés nehézség rosszabb, mint a kar felemelésének a nehézsége, így inkább kerülik, hogy oda szúrjanak...

547. Channa* (válaszként erre: 546. - Globus)
2021. jan. 9. 20:22

Engem megkérdeztek. Hasba vagy karba?

Azt is megkérdezik mindig, hogy melyik karomból vehetnek vért, és elfogadják, hogy mindig csak jobból, akkor is, ha 10 percenként szúrnak újra.

546. globus (válaszként erre: 543. - Channa*)
2021. jan. 9. 20:18
Sebészeten kérés nélkül combba adták.
545. Channa* (válaszként erre: 544. - 9b10f3d7ff)
2021. jan. 9. 20:18

Aham.

És a szabincsepp? Torokgyík elleni? Szamárköhögés? Gondolom ezekről is kifaggatták a szüleid is a dokikat és te is megtetted:DDDD

Nem a hini oltásra gondoltam, de valószínű, hogy ezt te is tudod, csak ma én vagyok a soros akit cseszegetnetek kell;)

További jó szórakozást egy másik játszópajtással.;)

544. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 536. - Channa*)
2021. jan. 9. 20:07

'Amikor a gyerekünknek vagy gyerekként megkaptuk a kötelezőket, akkor ki foglalkozott azzal, hogy mi van benne? Mennyi idő alatt fejlesztették ki?'

Pl. én foglalkoztam vele. Amikor volt a H1N1 végig jártam, az akkori gyerekorvost, klinikát, ANTSZ-t, László kórházat, és ezekután döntöttem el, hogy nem kell senkinek. Férjem oltatta magát, nem mondtam, hogy ne, felnőtt ember.

17 évvel ezelőtt a gyerekorvos mondta, hogy x oltást, ha tudjuk a gyereknek Ausztriából hozassuk, vagy hozzuk be, azt szívesebben adná be. Ugyanakkor ő mondta, hogy nem kell az agyhártyaelleni oltás, mert kicsi az esélye a gyereknek, hogy megkapja.

Úgy vittem a gyerekeim oltásra, hogy tudták meg kell mutatni a potenciális allergiásreakcióra ott van az injekció.

Ja és nem küldtek a francba el sehol, hogy érdeklődtem az oltásokról, mindenhol teljesen érthetően elmagyarázták, igaz nem volt világjárvány.

543. Channa* (válaszként erre: 542. - Globus)
2021. jan. 9. 20:06
Én nem engedem a hasamat szúrni, inkább vállalom, hogy fekete legyen a karom...;)
542. globus (válaszként erre: 540. - Channa*)
2021. jan. 9. 20:05

Gyerekkoriak megvannak. Fogorvosnál is rendre rosszul lettem.

Érdekes, vérvétel nem zavar, maga a vér sem. Jaaj, eszembe jutott, mégis kaptam két db hasbaszurit az epekő műtétkor. Elsőnél levegőhöz sem jutottam hápogva, másnapinál odacsaptam 😁

541. globus (válaszként erre: 539. - 55Judit)
2021. jan. 9. 20:01
Az még előtte volt 🙂 Emlékeim szerint szülés alatt nem kaptam.
540. Channa* (válaszként erre: 538. - Globus)
2021. jan. 9. 20:00

Fóbia. Ilyen van, de gondolom ettől függetlenül megkapod a szurikat, amiket kell, nem?

Nekem is van egy haverom, aki már attól elájul, hogy valaki megemlíti a vérvételt vagy a tűt:DDDD

Őt le szokták fektetni, ha szúrják:DDDD

Ja, egyébként pont ma olvastam valami dohányleveles cuccról. Megkerestem:

[link]

AZt hiszem ez nem oltás formájában fog védelmet nyújtani;)

539. 55Judit (válaszként erre: 538. - Globus)
2021. jan. 9. 19:58
De zokszó nélkül szültél igaz? :))
538. globus (válaszként erre: 536. - Channa*)
2021. jan. 9. 19:55
Én tudok olyan okot, ami nem sántít. Rettegek minden injekciótól! 😁 Amikor szültem, olyan hepajt csináltam, szobában mindenki szurit kapott combba, nekem cseppeket hoztak. 🤣 Erre orvosság csak az oltástapasz lehet.
537. papája (válaszként erre: 536. - Channa*)
2021. jan. 9. 19:54

Nagyon jól fogalmazod meg a hozzászólásaidat, úgy általában.

Tejesen érthető és aki mégsem érti az nem akarja, vagy nem képes felfogni.

536. Channa* (válaszként erre: 535. - Be95e6ff22)
2021. jan. 9. 19:39

Nem győzködlek!

Ezt elmondom sokaknak.

Amikor a gyerekünknek vagy gyerekként megkaptuk a kötelezőket, akkor ki foglalkozott azzal, hogy mi van benne? Mennyi idő alatt fejlesztették ki?

Kit érdekelt ez akkor? Beadattuk/megkaptuk, mert fontos volt a gyerekünk egészsége, illetve a szüleinknek fontos a mi egészségünk, és ehhez kell az oltás és kész, mert így elkerülhető sok súlyos betegség. És a lényeg ez.

Kit érdekel, amikor kapkodja akár a vitaminokat is, hogy mi van benne? Sokan tényleg azt gondolják, hogy ezek a szintetikus vitaminok nem ártanak. Pedig, de. A májat szépen tönkre tudják tenni.

Sokan sorolják a korona oltás mellékhatásait.

Elolvasta bárki a kalmopyrin vagy egyéb gyógyszerének a tájékoztatóját? Nem hiszem. Csak bekodja mindenki és ennyi.

Tudja vajon valaki, hogy egyes koleszterinszint csökkentők még hirtelen halált is okozhatnak?

A kovid alatt én szedtem heti 2 db aspirint. Mindenki ki volt akadva, hogy majd jól kilyukad a gyomrom, stb. Biztos megtörténhet, bár azt gondolom, hogy ehhez egy nagyfokú gyógyszerérzékenységének kell lennie az embernek. Illetve miért jobb az aspirin protect? Mert csak és kész.

Hányan füveznek, drogoznak, nyugtatózzák magukat, antidepresszánsokkal tömik magukat vagy csak egyszerűen fogamzásgátlóval, azok ártalmatlanok? De egy oltás, ami pont olyan, mint bármelyik amelyiket már megkaptunk veszélyes és ismeretlen?

Én még nem hallottam olyan indokot az oltás nem kérése mellett, ami ne sántított volna.

Bírom azt is, hogy manapság szinte mindenki virológus, kutató és gyógyszerész is...

Közben meg azt sem tudják, hogy mi a különbség az influenza és a nátha között, vagy fogalmuk sincs, hogy mit szedjenek be, ha lázasak, stb.

Bezzeg a koronaoltásról mindent mindenki tud:DDDDD

535. be95e6ff22 (válaszként erre: 533. - Channa*)
2021. jan. 9. 19:15

Igen, igazad van, áteshettem rajta a vitaminok ellenére, kevésbé drasztikus tünetekkel.Oltást követően is járhattam volna ugyanígy, szóval lehet ugyanitt lennék.Csak én azt gondolom, a vitaminok és táplálékkiegészítők esetében a max kockázat az, hogy nem hatnak ( bár ha nélkülük súlyosabb beteg lettem volna, akkor csak hatnak...) , az oltásnál meg azért ettől több....

De, ez az én szubjektív véleményem, és tiszteletben tartom a te szubjektív véleményedet is:-) Hiszen a saját testünkről van szó.

Persze, ha majd nem léphetem át a határt,vagy nem szállhatok fel a vonatra, esetleg nem vállalhatok állást “oltási bizonyítvány” nélkül, akkor nem lesz más választásom....

534. globus (válaszként erre: 532. - 55Judit)
2021. jan. 9. 19:07
Semmilyen védőoltás nem adható panaszos betegnek. Legyen az torokfájás, nátha, hólyaghurut, mellkasi fájdalom stb. Nyilván más, ha valakinek 20 éve fáj a térde, vagy migrénes, de jelen pillanatban nem tünetel.
533. Channa* (válaszként erre: 531. - Be95e6ff22)
2021. jan. 9. 19:02

"Nem sajnálom a pénzt viszont nagyon jó minőségű vitaminokra, táplálék kiegészítőkre.Nem túlzok, ha azt mondom, tavaly március óta többszázezret költött erre a családom. Próbálok ebben bízni."

És még is megkaptad valószínűleg.

Egyébként nem rád gondoltam a nem tesztelővel. Sokan ezt teszik.

Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen vitamint szedünk, ha olyan helyzetben vagyunk, akkor megkapjuk.

És teljesen mindegy, hogy természetes vagy sem a vírus, létezik.

Ha maga Kína adja ide az ellenszert, amit már ismert akkor, amikor ránk szabadította, akkor is kell.

Én így gondolom.

Az oltást beadásáról mindenki maga dönt.

Én nem beszélek rá senkit, én sem várom senkitől, hogy meggyőzzön/lebeszéljen. Én is döntök úgy, ahogy.

Én abban bízok, hogy ha az oltást megkapom, illetve mivel már átestem rajta, így valóban van védettségem valamennyi és az oltás segítségével ha újra megkapom, nem lesz súlyos, nem halok bele és senki, akik számomra fontosak....

532. 55Judit
2021. jan. 9. 18:56
Vajon akinek kovidos tünetei vannak de negatív a tesztje annak beadják a vakcinát? vagy azoknak akik szintén kovidosak, de semmi tünetük nincsen, nem tudnak róla az ilyen meglévő fertőzésre ráoltanak?
531. be95e6ff22 (válaszként erre: 530. - Channa*)
2021. jan. 9. 18:51

Én vagyok az illető:-) A homloküreg fájdalom, levertség, nátha-torokfájás, meg a 2,5 hétig tartó nulla szaglás, majd az azóta kb 30-40%-osra visszatért szaglásom alapján nagyon sanszos, hogy koronám volt.

Nem teszteltettem.Hogy miért?Mert március óta állandó home office-ban vagyok. Mert tudok nem is egy olyanról az ismerősei közül,aki koronás volt (kórházba is került) és elsőre, már tûnetesen negatív lett a tesztje.Szóval nagyon megbízható...Mert ha mégis pozitív lett volna, telefondoktoron, rendőrön integetésen meg vörös cédulán kívül nem lett volna más “gyógymód”.Vörös cédula egyébkent már megvolt, amikor alsósként kanyarós voltam-pedig papírom volt róla, hogy beoltottak ellene:-)

Én nem venném el senki elől az oltást, lévén nem szeretnék oltást kapni.Megértem és tiszteletben tartom, aki szeretné, de én sem ezt, sem a “szokásos” influenza ellenit nem szeretném.Pedig sem laposföld hívő, sem műveletlen tuskó, sem elvakult oltásellenes nem vagyok.Olyan oltásom is volt, ami nem kötelező, pl. a kullancs okozta agyvelőgyulladás ellen.

Gyógyszerész is van a baráti körben, egyelőre ő sem oltat.( És, bár nem ide tartozik és nyilván emiatt törlik majd a bejegyzésem, de ő azt mondta, távol áll tőle, hogy valaha összeesküvés elméletben higyjen, de ezzel a vírussal valami nek kerek.Mintha minden szervezetet ott támadna, ahol épp a legsebezhetőbb.Szerinte nem a természetben alakult ki..,,)

Nem sajnálom a pénzt viszont nagyon jó minőségű vitaminokra, táplálék kiegészítőkre.Nem túlzok, ha azt mondom, tavaly március óta többszázezret költött erre a családom. Próbálok ebben bízni.

530. Channa* (válaszként erre: 528. - Be95e6ff22)
2021. jan. 9. 18:22

Akkor nem figyeltél;)

Nincs még annyi vakcina, hogy mindenkit beoltsanak. Ha jól emlékszem úgy 70 ezer adag érkezett még.

A betegségen átesettek elvileg rendelkeznek valamennyi védelemmel, ezért ők hátrébb sorolhatóak, és pont ezért mondják, hogy őket még ne, hanem azokat, akiknek semmi védettségük nincs.

A nem teszteltek nagy része azért nem tesztelt, mert nem akartak karanténba menni, így inkább csak tippelgetnek, hogy azok voltak. Lehet, hogy voltak egyébként....

Ha az illető az első csoportokban van és jut neki vakcina, akkor eldöntheti, hogy elmondja e, hogy ő volt vagy beadatja magának az oltást...

529. semleges (válaszként erre: 527. - Papája)
2021. jan. 9. 18:20
Végre egy jó hír:)
528. be95e6ff22 (válaszként erre: 523. - Adbe82e122)
2021. jan. 9. 18:03

Ha oltatsz, akkor is elkaphatod.A FB csoportban, ahol a Covid miatt tartós szaglásvesztést szenvedettek tömörülnek, és tag vagyok, a többedig ember osztja meg a történetét, hogy néhány nappal az oltás után hogy betegedett le.(Nem magyarok, zömében amerikaiak, eü dolgozók)

Az az álláspont, hogy még nem alakult ki a védettség. Szóval, ha valakit beoltanak, 2 hét karanténba kéne vonulnia, nehogy addig is találkozzon a vírussal?

Engem még az is érdekelne, hogy miért nem oltják 3 vagy 6 hónapon belül (fene tudja, mit mondanak most épp intervallumra) az aki fertőzött volt.Azért, mert immunis még, kár belé és jusson másnak, vagy azért, mert neki magának lenne baja, ha oltanák?Ez azért is érdekes, mert ha valakit nem teszteltek, “hivatalosan” nem vokt Covidja de mégis átesett rajta, akkor mi van?

527. papája
2021. jan. 9. 08:35

Ritka, jó példáról szeretnék beszámolni.

Szomszéd kisvárosunk polgármestere minden 65 éven felüli lakosnak ingyen biztosítja a - 17.000 Ft-os - Prevenar 13 tüdőgyulladás elleni védőoltást.

Ezt sem ismerik általában az emberek, mégis örömmel élnek a lehetőséggel ás sorban állnak érte.

Nagyon jó az ötlet, csak gratulálni tudok a Polgármesternek.

526. VendrinerPiroska (válaszként erre: 514. - Globus)
2021. jan. 8. 17:36
Kösz. A telómra befut az összes posta, így nem gond. Már annak örülnék, ha mehetne oltatni anyu, mert, bár nem panaszkodik, eléggé megviseli, hogy ennyi időre be van zárva.
525. 55Judit (válaszként erre: 523. - Adbe82e122)
2021. jan. 8. 16:43
Lehet hogy azért voltak csak enyhe tüneteid, mert kevés vírust szippantottál be a maszk viselése közben, ezért könnyen megbirkóztál azzal a mennyiséggel. Jól teszed hogy oltatsz. Én is oltatok, és utána is hordom a maszkot ameddig kell. Orromon is. Én két oldalt rá is szoktam nyomni. :) E mellett mindig tartom a távolságot, viszont pénztánál sorban állva nekem rendre a nyakamba lihegnek. Meg hátulról tologatnak a kocsijukkal.
524. 346490ec7b (válaszként erre: 523. - Adbe82e122)
2021. jan. 8. 16:37

a gyerektől?

bármilyen maszk nem elég, ha a másik prszt magyar nem vesz fel normális darabot, azt is csak orrig.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook