Be tudod engedni a jót és a szeretetet az életedbe? (beszélgetés)
Nincsen köztetek jó vagy szeretet?Engedek 1-2cm 1-2 kg ide oda nem számit!
Ha a jó és szeretet 165cm 68kg imád szexelni jöhet!
Mi az az "áldozati rezgés" ? Nagyjából sejtem, de pontosan? Még soha nem hallottam ezt a kifejezést!
Nekem egy kicsit úgy tűnik az írásodból, hogy áldozati rezgést cipelsz.
Várom! Egyáltalán nem zavarsz!
irok privátba,remélem nemzavarok :)
Sokáig én is így hittem... Néha még most is, de már kevésbé... Mostanában többször is úgy alakult, hogy ha jó voltam valakivel, vagy hoztam másért egy kisebb nagyobb áldozatot, szinte azonnal(még azon a napon, legkésőbb másnap) valaki nagyon kitolt velem(akarva vagy akaratlanul) vagy valami olyan bántás ért, ami nagyon fájt... "A jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz elnyeri büntetését" Egyre inkább hajlamos vagyok azt hinni, hogy ez csak a bibliában ill. a népmesékben van így. az élet rohadtul igazságtalan! már gondoltam, hogy direkt gonosz, közönyös, szemét leszek, hátha az bevonzaná a jó történéseket?! De nem bírok ilyen lenni, így inkább szenvedek, dühöngök, hogy teljesen egyértelműen nálam rosszabb embereknek minden sikerül! S higgyétek el ismerek 1-2 embert, aki még nálam is jóindulatúbb, becsületesebb;s ők még nálam is pechesebbek sok területen! Legszarabb érzés, mikor úgy érzed senkinek sem vagy igazán fontos4 Most láttam a Life NVetwork-n egy dokumentum filmet egy Kínában élő 31 éve férfiről, aki "elefántember". daganatok torzítják el évek óta az arcát, iszonytatóan néz ki.. Minden vágya, hogy minél tovább éljen! Első gondolatom az volt,:Vajon miért akar ennyire élni, mikor szörnyű az élete? Aztán rájöttem! A szülei, testvérei szomszédai- egyszerű, nagyon szegény emberek- annyi őszinte, magától értetődő szeretettel, gondoskodással veszik körül, hogy hihetetlen. Ez az , ami nekem, s gondolom sokunknak hiányzik.
Na mivan? Nagyon leálltunk!! Pörögjön-pörögjön!! :)))
Annyira ne lelkesedj, mert nem tudsz aludni a végén!:)
Sőt, kérlek erre.
Az építő hozzászólás mindig erényére válik egy fórumnak.
Ugye nem baj, ha folyton visszareagálok.
Úgy gondolom a sok információ elfér, hadd tanuljon aki akar...
:)))
Dehogyis... :))))
Váradi Tibor
Mármint nem egészen ugyanaz.
Tulajdonképpen előtte már Te is leírtad ugyanezt .....
De, látom.
Csak ezt a közhelyet szerettem volna feloldani egy picit gyakorlati példával.
Idézet .... nem látod? Ha jól emlékszem, Váradi Tibortól ....
aha!
tehát, ha beengedem, az nem ugyan az, mintha bevonzanám.
kezdem sejteni?
Hűha!
Ezt egyedül találtad ki?
Szerintem nem. Ez a Vonzás Törvénye.
ha a hasonló hasonlót vonz, akkor a jó jót vonz.
az erőszak, az ellenállás erőszakot és ellenállást gerjeszt.
a szeretet csak szeretetet indukálhat, ez a dolga.
naiv vagyok?
"Nem a sötétség ellen kell harcolni, hanem a fényt kell növelni, és akkor a sötétség magától feloszlik."
Köszi a hozzászólásod.
Teljesen így van.
Az elfogadás rendszere azonban azzal a mechanizmussal működik, hogy amilyen mértékben engeded be a jót, annak reciprok értékeként szorítod ki a rosszat.
Azaz: a sötétséget nem lehet eltüntetni, csak fényt bevinni, beengedni és akkor a sötétség értelmét, erejét veszti.
További ajánlott fórumok: