Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Az állatok szeretetéről fórum

Az állatok szeretetéről (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Az állatok szeretetéről

1 2 3
80. lovelyly (válaszként erre: 79. - sanyinak)
2017. okt. 3. 17:39

Te is sokat várhatsz, mire ezen a néven válaszolni fog :DDD

Majd egy másikon ... :)

79. sanyinak (válaszként erre: 75. - 8d81be677c)
2017. okt. 3. 17:28

Sokat várhatsz mire egy szúnyog, vagy a légy felmászik a papírra... :)

Vagy a légyfogó papírra gondoltál?

2017. okt. 3. 13:17
Te megeszed az allatokat?
77. syria (válaszként erre: 73. - PöttyösPanka)
2017. szept. 17. 15:07
Jaj a csigák! GPS-t kellene rájuk szerelni, hogy ne a kiskertekben zabálják le a haszonnövényeket, hanem az erdőben takarítsak. Rendszeren összegyűjtöm, s behajítom őket jó messzire az erdőbe. Persze, ha túlélik, hogy az udvaron nem lépek véletlenül rájuk. Brrr.
2017. szept. 16. 18:59

Fényevés?:)

Merthogy a növények is élőlények. Tudományosan bizonyították, hogy a növények is kommunikálnak.

2017. szept. 16. 17:46
Semmilyen állatot nem eszem. Agyon sem ütöm őket. Megvárom míg rámászik egy papírra, és kiteszem.
2017. szept. 16. 17:43
Esztek-e állatot?
73. PöttyösPanka (válaszként erre: 68. - Miss Angel)
2017. szept. 16. 15:02
Ha tehetem, én sem taposok el egy bigarat sem. A kertből tömegesen mentettem ki a csigákat is a közeli rétre, hogy ne essenek áldozatul a kertrendezésnek.
72. PöttyösPanka (válaszként erre: 71. - selena78)
2017. szept. 16. 15:00

Mindenki öl, csak nem mindegy, hogy milyen indokkal. Valamint a legvérmesebb oroszlán is csak töredék annyi állatot öl meg, mint egy átlag ember a hangyairtástól a grillcsirkéig bezárólag.


A szarvasmarhák metánkibocsátásának káros mértékéről is az emberek tehetnek, mivel ők tenyésztik ilyen nagyságrendben őket, hogy megegyék (megöljék). Az emberi behatás nélkül a világ összes szarvasmarhája ha megfeszülne sem tudna annyi üvegházhatású gázt termelni, hogy annak hatása legyen bármire is.

71. selena78 (válaszként erre: 55. - PöttyösPanka)
2017. szept. 16. 14:39

Ne sarkíts. Az emberek is ölnek, az állatok is.


Az ember 5000 forintért, az állat egy gazella combért. Ugyanaz a kategória.


Az ember is biológiailag állat. Mindkettőnél lényeges, az önfenntartás, a fajfenntartás és a dominancia is.


Nem, nem vezetnek az emberek, mert ha az egész állatvilágot nézzük, az állatok jó néhány nagyságrenddel többen vannak. Nem is lenne fair az összehasonlítás.


Közéjük tartozik akár a katibogár is, aki lelkesen pusztítja a levéltetveket a rózsáimon, imádom őket érte. Pedig, ugye, a levéltetű is csak élni akar.


"Pl. nem szennyezik a környezetet".


De szennyezik. Mert élnek. Hallottál már a szarvasmarhák metángáz kibcsátásáról? A kuttyok, ciccek is szennyezik a savtartalmú ürülékükkel. És ők is sokan vannak.


Vakond? Nálam is volt egy. Megfogta a macska. Három napig leste a túrást, aztán diadalmasan lerakta az istenadtát a lábtörlőre. Nem, nem ette meg.

70. Miss Angel (válaszként erre: 65. - PöttyösPanka)
2017. szept. 16. 12:57
küldj neki egy stop jelet,ezzel felül emelkedsz,az nem is goromba,de finoman érezteted vele,hogy elég ;)
69. Miss Angel (válaszként erre: 67. - syria)
2017. szept. 16. 12:55
hát ez a szomorú,hogy olyan is bevállalja ,aki át se gondolja,úgy van vele,hogy jajj de aranyos jajj de cuki, aztán rájön ,bizony felelősséggel jár és szabadulni akar tőle.Az már mind1,a jövöben mi lesz csóró kutyával,macskával.....az ilyen nem csak önzö,a szememben gonosz is.Mert még arra se veszik a fáradtságot,hogyha már hibát követet el,ne az utcára tegye hanem keressen neki egy másik gazdit.elkeseritő :(
68. Miss Angel (válaszként erre: 63. - a03dd05915)
2017. szept. 16. 12:51

a rágcsálókkal semmi bajom.

a rovarokat nem kedvelem mert van egy kis fóbiám,undort váltanak ki belőlem,de kihangsúlyoznám,hogy ha nem muszáj,nem ölöm őket,kikerülöm őket,nem taposok el egy bogarat se.

67. syria (válaszként erre: 1. - Miss Angel)
2017. szept. 16. 09:16

A cikkedben messzire vivő kérdéseket feszegetsz, ez az eddigi kommentekből ki is derült.


Nem véletlenül mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Azzal együtt, hogy nekem is volt kutyám (németjuhász, 12 évig élt velünk) én inkább macskás vagyok.

Amikor Fanni nagy szenvedés árán (hasnyálmirigy gyulladás, nem tudtak segíteni, hiába hordtuk naponta infúzióra) meghalt, azt mondtam: soha többé nem lesz kutyám, mert nekem a kutya a németjuhásszal kezdődik és azzal végződik. De egyedül nem tudom orvoshoz vinni, vele is a fiaim segítettek, őket nem akarom terhelni, mert nagyon be vannak fogva.


Most, hogy az imádott Mamcicom nemrég elment, hiába pátyolgatom Bogárkát, szerencsétlenül érzi magát, mert a fogadott gyereke volt. Biztos vagyok abban, hogy az állatok is gyászolnak.


Ha mégis kutyázásra szánom magam, a yorkie jöhet számításba. Az olyan two in one, és nem olyan kényes, mint a szintén nagyon tetsző westie. Döbbenten láttam egy riportban, hány westie-t dobnak ki (nyilván sok más fajta mellett). Milyen emberek vannak?

66. syria (válaszként erre: 65. - PöttyösPanka)
2017. szept. 16. 08:33
Nyugi, én is a kedvenc célpontja vagyok. Csak röhögtem, amikor megláttam azt a jelet, ami a fejét szimbolizálhatja. :D
65. PöttyösPanka (válaszként erre: 61. - Miss Angel)
2017. szept. 16. 07:50
Igen, érdekes, hogy azzal vádol, nem bírod a kritikát, ő viszont egyből megsértődik, ha valaki nem ért egyet vele. Sőt, most azon hisztizik, hogy az egyik hsz-re vigyorgós fejjel válaszoltam. Azóta engem is goromba jelekkel bombáz, pedig nem bántottam, nem is szóltam hozzá, sőt, cikket sem írtam. Rendkívül érett...
64. PöttyösPanka (válaszként erre: 62. - sanyinak)
2017. szept. 16. 07:45
Ott van az is, amikor állatokkal gyógyítanak beteg gyerekeket. Gyakran az állatok könnyebben kapcsolatot létesítenek olyanokkal, akikkel az emberek csak nehezen tudnak.
2017. szept. 15. 23:18

Khm... csak eszembe jutott.

Állatok szeretetéről beszélünk - mi a helyzet a többi fajjal? Pl. rágcsálók, rovarok.

62. sanyinak (válaszként erre: 57. - PöttyösPanka)
2017. szept. 15. 17:39
Az is érdekes kezdeményezés, amikor állatokat visznek be a börtönbe a raboknak, hogy ezzel segitsék a szociális készségeik normális mederbe termelését.
2017. szept. 15. 16:12

és egy fontos dolog:NEM ÉRTEM MIÉRT NEM LEHET SIMÁN AZT ÍRNI MEGINDOKOLVA HOGY NEM TETSZIK A CIKKED ,EZÉRT MEG EZÉRT,NEM FUJJOGNI,BÁNTÓ JELZŐKET HASZNÁLNI,...elhangzott itt,hogy nem bírom a kritikát...szerintem ha vki engem jelzőkkel illet egy cikk kapcsán,hogy ilyen vagy olyan vagyok,pedig nem is ismer,az nem kritika,lehet,hogy egy kis darabot megismert belőlem,de nem az egész embert ,vagyis nem engem.Max csak egyvalamiről alkotott véleményemet ,vagy vmivel kapcsolatos érzéseimet,speciel itt az állatokról...ezért nem is értem a marakodást ,amit kiváltott a cikk,egynémely ember a másikkal szemben olyan hangot tud megütni,hogy az vmi elképesztő....bár ezen már el sem kellene képednem ,mert mindennapos itt is,máshol is...

és itt inkább nem neveznék meg senkit,kire értem többségében mindezt,de a hangnem ,meg a másiknak küldött goromba jelek elárulják,ki mennyire nem bírja elfogadni azt,ha nem értenek vele egyet...ennyit erről.

60. Miss Angel (válaszként erre: 55. - PöttyösPanka)
2017. szept. 15. 16:04
én is kb ezekre a dolgokra próbáltam volna rávilágítani a cikkben amiket te is leírtál és sztem magyarul írtam,de úgy tűnik,mégsem érthető egyeseknek.én ezzel kezdeni nem tudok semmit és nem is akarok...
59. Miss Angel (válaszként erre: 47. - syria)
2017. szept. 15. 16:00

na végre már egy olyan kritika ami normális hangnemben van megfogalmazva és amin el lehet gondolkodni.ilyenből kellene minél több!

köszönöm!

58. Miss Angel (válaszként erre: 49. - ftrap)
2017. szept. 15. 15:58
nem szokásom menekülni semmi elől,úgy látszik,magadból indulsz ki ;)
57. PöttyösPanka (válaszként erre: 56. - sanyinak)
2017. szept. 15. 15:44
Akkor mi alapján döntjük el, hogy szeretjük, vagy nem szeretjük az állatokat? :)
56. sanyinak (válaszként erre: 55. - PöttyösPanka)
2017. szept. 15. 15:22

Az erkölcs az ember által generált kategória. Kár ezt most ráhúzni az állatokra.

Emberi erkölcsrenddel nézve az is gonosz dolog, hogy az egyik hím megöli a másik kölykét. Minden ember és állat saját magáért és a génjei továbbörökítésért küzd - sokszor a másik kárára.

55. PöttyösPanka (válaszként erre: 53. - sanyinak)
2017. szept. 15. 14:46

Jah, az emberek mennyivel jobbak, mert sosem ölnek meg senkit és semmit. Főleg nem olyan komoly indokkal, hogy elvegyenek tőle kemény ötezer forintot. Vagy azért, hogy megerőszakolják. Még ha az állatok megölését tekintjük is hatalmas gonosztettnek, akkor is az emberek vezetnek, mivel nagyságrendekkel több állatot ölnek meg, mint maguk az állatok. Akár azért, hogy megegyék, akár csak azért, hogy mondjuk ne túrja fel a szépen nyírt gyepüket az a gonosz vakond.


Önmagában egy tett se nem jó, se nem rossz. Az indítékok és a körülmények teszik azzá. Tehát ha egy állat megöl egy másikat, attól az még nem elítélendő. Ahogy az sem, ha egy ember öl meg egy másikat. Ha kiderül, hogy azért tette, mert megtámadták, és meg akarta védeni magát és a gyerekét, akkor ettől még nem rossz ember. Ahogy az állatok is hiába ölnek más állatokat, sosem gonosz indok hajtja őket.


Az gyilkolás elég szélsőséges eset. Ha ezt leszámítjuk, az állatok közel sem képesek olyan gonosz tettekre, mint az emberek. Pl. nem szennyezik a környezetet, nem teszik lakhatatlanná a bolygót, nem bántalmazzák a családtagjaikat sem verbálisan, sem fizikailag és hasonlók.

54. a03dd05915 (válaszként erre: 52. - PöttyösPanka)
2017. szept. 15. 14:38
Ezzel valami újat mondtál?😂
53. sanyinak (válaszként erre: 52. - PöttyösPanka)
2017. szept. 15. 14:22
Erről volt már szó korábban itt a topikban. Az állatvilágban is van, amikor nem azért ölnek, hogy megegyék a másikat, hanem csak a másik elpusztítása a cél.
52. PöttyösPanka (válaszként erre: 49. - ftrap)
2017. szept. 15. 12:55
Az állatvilág sokszor kegyetlen, de az állatok sosem kínzásból eszik meg a másikat, hanem, hogy ne haljanak éhen. Nem tesznek semmit gonoszságból, rosszindulatból, bántásból, kínzásból. Az emberek viszont képesek pusztán szórakozásból ténylegesen kínozni valakit.
51. PöttyösPanka (válaszként erre: 48. - syria)
2017. szept. 15. 12:51
( :D )
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook