Járok ezeken a helyeken. Melegebb éghajlat van. Barnábbak a bőrök.
A nyáron jártam Körösszegen, a román oldalon. Mutatták, hogy itt a vasút vége. Aztán a határ, majd kb 100 m-re folytatódik a vasút a magyar oldalon K.nagyharsánynál. Ez a 100 m-t kellene kipótolni és újra lehetne vonatozni. Dehát még itt a Schengeni határ.... Még van ellenőrzés. Mire eltolnák a határt Törökországhoz, megszűnik az EU.
Vidéken egyes helyeken akár hármat is vehetnél ennyiből. Igaz olyan elnéptelenedett haldokló vidéke mint pl. Békés megye egyes részei vagy mondjuk a román határ menti Körösnagyharsány, ahol már alig él valaki. Munka nincs, élet se nagyon, közlekedés is éppen hogy a vasúti megszűnt busz naponta jár egyszer.
Ezen nem akadtam ki. Biztosan félt az illető, hogy megtalálják nála a pénzt, ezért levitte egy pincébe. Csak azt nem tudom, nem figyeltem, nem vettem észre, hogy mikor fogták el az illetőt. Mindjárt a pénz elrejtése után? Mert akkor persze nem tudott érte menni. Pechje lett, hogy így is lecsukták. Gizinek adok igazat, de nem esküszöm meg rá, hogy nem ugyanazt csinálnám mint Vilibá. Ha valaki lelkis, nem tehet róla. Nem képes élvezni a pénzt! Hülyeség volt rögtön nagy pénzeket költeni! Ha odajut a nyomozás a bk házba, akkor többen is mondhatják, hogy bizony Vilibá nagyon hirtelen látványosan költekezni kezdett. És akkor az öreg is (de nem vén!) nézheti magát!