Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Barátfüle gombával töltve recept

Barátfüle gombával töltve recept

A Barátfüle gombával töltve hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg liszt
3 tojás
1 kávéskanál só

A töltelékhez:
50 gomba
1 kisebb vöröshagyma
1 evőkanál liszt
negyed kávéskanál őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj


A Barátfüle gombával töltve elkészítési módja:
Az olajon üvegesre sütjük az finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Addig főzzük, míg a gomba leve nagyjából el nem párolog. Hozzáadjuk a petrezselymet, fél percig kevergetjük, megszórjuk a liszttel, még egy percig főzzük, majd kihűtjük.
A tésztához a hozzávalókat simára gyúrjuk. Fél óráig letakarva pihentetjük. Ezután alaposan belisztezett deszkán vékonyra (1 milliméteresre) nyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongok szélét nagyon vékonyan megkenjük vízzel. Minden körlap közepébe egy kiskanálnyi tölteléket halmozunk, aztán a korongokat félbehajtjuk, rá a töltelékre, a széleket jól összenyomkodjuk.
Enyhén sós vizet forralunk. A barátfülét a forrásban levő vízbe tesszük és azután, hogy a víz felszínére jött, még 5 percig főzzük.
Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva, különböző mártásokkal (pl. gombamártás, paradicsommártás vagy vadas), de levesbetétként is.



Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2014. febr. 26. 19:47
A barátfüle gombával töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook