Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval! fórum

Barátaim, akikben soha nem csalódok.Zártkörű, csak meghívóval! (beszélgetés)

2009. szept. 4. 15:18

Nekem van egy harmadik osztályos húgom. 46 kg, és nem tudjuk leszoktatni az evésről, mozogni sem akar, semmit sem...

A hiszti, na az aztán megy neki :(

Pedig a szomszédban lakik egy orvos, a kis barátnőinek az anyukája, ő is szólt már neki, hogy ezt így nem szabad, de nem érdekli :(

Ill. amikor mérlegre áll, akkor sír egy picit, utána már magasról le..... :(

146. c62e5b7d24 (válaszként erre: 142. - 318512f90e)
2009. szept. 4. 15:15
katartás. Már csak 14-15 év és vége minden sulinak:)
145. c62e5b7d24 (válaszként erre: 139. - 3d3ae91143)
2009. szept. 4. 15:14
teljesen igazad van:)
144. c62e5b7d24 (válaszként erre: 138. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 15:14
Igen jót akarnak. Csak elfelejtik, hogy ezeket a csatákat nekik is meg kellett vívniuk. Szerintem még vénebb koromra én is ilyen leszek, aztán majd veszekszenek velem is a lányok:)
143. 318512f90e (válaszként erre: 138. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 15:13
hmmm...ismerős szavak...anyós, cukorka...amit én tiltok...:((((
2009. szept. 4. 15:12
asszem egy kicsit nagyon elegem van a sulikezdésből! nem elég a reggeli korán kelés, de még ezt kell venni, azt kell intézni...brrrrrr
141. 318512f90e (válaszként erre: 94. - Kesanya)
2009. szept. 4. 15:11
áááá a szívem fog megszakadni...lehet csinálok vasárnap még képeket, mert sokat szépült...
2009. szept. 4. 15:10
Bocs hogy belebeszélek:)
139. 3d3ae91143 (válaszként erre: 138. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 15:09
Legközelebb ha viszed Munit orvoshoz legyen veled anyósod is,talán ha az orvos szájából hallja,akkor megérti ezeket a dolgokat..
2009. szept. 4. 15:03

Nálunk egy ideig beválik, ha beszélek vele. De aztán kezd mindent elölről. Titokban nyalóka (ettől a falra mászok), cukorka (ez a másik ellenségem). Minek egy gyereknek édesség???!

Ha hazajön Apa, először vele fogok elbeszélgetni, aztán azt hiszem jöhet a feketeleves, vagyis anyósomék. Nem olyan értetlen ő, csak szeretetből ilyen. Nem is gondolja szerintem, hogy csak árt vele, meg összezavarja a gyereket.

2009. szept. 4. 15:00
hát szarul hangzik, amit írsz. Én is kivagyok anyósomtól meg az állandü okoskodástól, de legalább, ha mondunk valamit, akkor azt betartja. Egyszer kellett vele amiatt összevesznem, hogy vacsora előtt ne tömje meg a gyereket süteménnyel. azóta először kérdez:)
2009. szept. 4. 14:50

Ja, még annyi, hogy valamelyik hétvégén Kálmi felháborodott anyósom valamely megnyilvánulásán, engedékenységén.

Anyósomnak van egy öccse, akinek szintén van két gyereke, egy fiú meg egy lány. Ő meg a felesége keményen fogják a két gyereket, ott nincs felugrálás meg hisztizés az ebédnél... Anyósom őket is kényezteti, viszont ha ők megtiltanak valamit a két gyereknek, ott nincs apelláta! Anyósom nem mond nekik ellent.

Kálmán leteremtette, hogy a mi szavunk miért nem számít? Anyósom csak hallgatott, mikor Kálmi konkrét példákat hozott fel, akkor csak kinevette, és azt mondja mindenre, hogy "nem baj az!" Engem ez nagyon bosszant, Kálmi meg az anyja közt állandó vita forrása.

A legszebb az egészben, hogy Süni viszont tudja hogy mi a kialakult helyzet, és hogy ez az egész miatta folyik, és vissza is él vele.

Most viszont megmondta a doki, hogy az édességet, chipset felejtsük el (azért szoktam neki adni, annak ellenére, hogy nem helyeslem, csak módjával). Üljünk le a nagyszülőkkel, és fektessünk le alapvető szabályokat, anélkül nem fog menni a dolog... Most adtunk Kálmusnak egy kis időt, hogy merre befolyásolja az ovi, ha nem változik, akkor viszont megint doki...

2009. szept. 4. 14:42

Nálunk az a probléma, hogy Apa eljár dolgozni. Jóformán két napot van itthon egy héten. A gyerek nem tekint fel rá (bár nagyon-nagyon szereti), nem hallgat rá. Tulajdonképpen talán az is lehet a dolog mögött, hogy Apa elég fiatal (25éves), ezért inkább pajtásnak, mint szülőnek tekinti Süni.

Anyósom elég erőteljes ember.

Nagyon sokszor a szavunk ellen cselekszik. Ha Kálmi vagy én megmondjuk, hogy a gyerek nem ehet édességet, akkor is ad neki. Többnyire úgy rendezi a dolgokat, hogy neki legyen előnyös (addig dumál, míg engedek neki). Végülis nem akar rosszat, csak imádja a gyereket. Szerintem valamilyen szinten így "vezekel," amiért Kálmánnak szar gyerekkora volt. Az én gyerekemen igyekszik bepótolni, amit Kálmival elcseszett.

Agyonkényezteti Sünit, neki nem kell szépen kérni, még az "akarok" vagy az "add ide" is megteszi, mert rögtön öten ugranak, ha Süni kér...

Otthon vannak szabályok, sőt, büntetés is, ha valami nagyon nem megy.

Szerintem összezavartuk a gyereket.

:S

134. 3d3ae91143 (válaszként erre: 130. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 14:41

Áhh fel kellett öltöznöm mert 1-kor már cukrot kellett volna mérnem anyósomnak,rohantam le,de tuti front van mert hülyébb az átlagosnál..

Bár ezt überelni nem semmi:S

Tigrisem,szerintem nagyikkal nem ártana ha beszélnél..Jó lenne ha Munit kevésbé kényeztetnék,mert neked a legrosszabb ilyenkor:(

Meácska aludtam helyettetek is:D

Napraforgó,szép idő lehet nálatok:(

De ott télen azért nem olyan rossz mint itt nem?

133. c62e5b7d24 (válaszként erre: 130. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 14:25

érdekes amit írsz a nem evésről.

Hajni nyáron pl. szinte alig eszik a meleg miatt, mostanában ő is bébiételeket tol befelé, mert a kicsi azt eszik. De van, hogy egész nap csak a vizet, teát, tápszert eszi. A védőnő szerint a melegtől van és majd ősszel visszajön az étvágya is. Meg kapja a béres cseppet is.

De arra nem gondoltam volna, hogy lelki okai is lehetnek..

132. pemete (válaszként erre: 130. - Mothertiger)
2009. szept. 4. 14:22
A nagyszülők tényleg nagyon meg tudják nehezíteni az ember dolgát! Nálunk is tiszta nemnormális Danus, mikor anyáméknál van fél napot.
131. pemete
2009. szept. 4. 14:20

De van, de ugyanazok a gyerekek, ugyanazok az anyukák vannak ott is, vagy épp tök üres.

Ez egy zombiland, mondom!!

2009. szept. 4. 14:17

Sziasztok.

Képzeljétek, a doki nem talált semmi kórosat a gyereken. Torka rendben, hasa nem érzékeny, tüdeje tiszta. Azt mondja, lehet allergiás valamire.

Meg rátértünk a finnyásságára meg a viselkedésére is. Azt mondta, hogy ha nem változik meg az ovi hatására, akkor el kell vinni pszichológushoz, mert a "nem-evés" lelki okokra vezethető vissza (abban az esetben, ha oviban se lesz rá hatással a többi gyerek viselkedése).

Nálunk az a gáz, hogy a nagyszülők (beleértve Anyukámat is,) és dédik halálra kényeztetik, míg itthon azért vannak szabályok. Nem találja a gyerek a helyes utat, ezért azzal reagál, hogy öntörvényűvé vált.

Kicsit el vagyok keseredve emiatt.

Ancsa, én a helyedben fel se öltöznék baba! Hiszen nemsoká itt az este!;) Legszívesebben én is hemperegnék egész nap.

129. c62e5b7d24 (válaszként erre: 127. - Pemete)
2009. szept. 4. 14:09
atyaég:( Más játszó meg nincs a közelben igaz?
128. pemete
2009. szept. 4. 14:08
Amúgy nálunk még jó idő van, kb 25 fok, és kellemesen fújdogál a szellő:)
127. pemete
2009. szept. 4. 14:08
Nálunk olyan idióta kölkek vannak, hogy az valami fantasztikus. Pár normális szülő van, a többi mind véresszájú vadparaszt!
126. c62e5b7d24 (válaszként erre: 122. - D879a0c5b4)
2009. szept. 4. 14:07
atyaég! Jól bírjátok.
125. c62e5b7d24 (válaszként erre: 121. - Pemete)
2009. szept. 4. 14:07
szerencsés játszóterünk van, nincsenek sötét szülők és gyerekek. A mellette levő iskolából délutánonként kihozzák a napköziseket, de azok is normálisak nagyjából, csak néha kell rájuk szólni.
124. c62e5b7d24 (válaszként erre: 120. - Napra_forgó)
2009. szept. 4. 14:05

hát ez elég fosimotó:(

Jobbulást.

123. pemete
2009. szept. 4. 14:05
Mi tudtunk volna Meácska:) Sőt el is aludtunk, lehet helyettetek is sikerült szunyálnunk egy kicsit!
2009. szept. 4. 14:04
Mi párommal négykor feküdtünk le, nyolckor már fent voltunk, nem tudtunk aludni :))
121. pemete
2009. szept. 4. 14:04
Dana is eddig mindent odaadott szívesen, csak attól ahülyeleánytól mindig ezt látja, és ő is eltanulta:S Deannyira utálom azt a kislányt, a múltkor már beígértem neki egy jókora maflást, ha nem tudja fékezni magát...
2009. szept. 4. 14:03

Hát, ha innen megy arrafelé ez a remek idő, akkor érthető, hogy Ti is hullák vagytok...

Én reggel óta szenvedek, úgy fáj a fejem... Természetesen a gyógyszer nem használ semmit.

Itt kb 16 fok van és szakad az eső. :o(

119. c62e5b7d24 (válaszként erre: 118. - Pemete)
2009. szept. 4. 14:02
hi-hi. Hajni meg olyan, hogy hagyja magát, ha elveszik tőle a játékot, keres mást és félrevonul.
118. pemete
2009. szept. 4. 14:01

Akkor már azért tudna játszani a két kis Szaros:)

Bár Dana mostanában elég irigy, két hete csinálja, hogy mindent ami az övé félt, és kikapja a másik gyerek kezéből. Mondjuk ezt a játszón tanulta az egyik kislántól, az ilyen undok. Nem győzöm magyarázni neki, hogy ez csúnya dolog.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook