Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Banánkrémes pite 2. recept

Banánkrémes pite 2. recept

Elkészítési idő 80 perc

A Banánkrémes pite 2. hozzávalói:
A tésztához:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt

A banános töltelékhez:
500 g szép banán gyümölcshús
1 db nagy citrom leve
4 db tojás
200 ml tejszín
110 g cukor
2 evőkanál fehér rum
100 g liszt

A díszítéshez:
friss banán
friss eper
citromfűlevél


A Banánkrémes pite 2. elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg. Hámozzuk meg a banánokat, és turmixgépben mixeljük össze a citromlével. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, rummal, és a tejszínnel, és a banánok püréjét kis adagokban. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a formából - javaslom a hűtőben hidegre hűtést. Az esetlegesen keletkezett égett peremet tördeljük le, majd banánnal és citromfűlevéllel dúsan díszítsük, szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A banánkrémes pite 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook