Kindli recept

A Kindli hozzávalói:
a tésztához:
50 dkg finomliszt,
1 zacskó szárított élesztõ,
1 evõkanál porcukor,
15 dkg libazsír,
2 tojás sárgája,
1/2 dl bor,
1 mokkáskanál só;
a töltelékhez:
25 dkg darált mák,
10 dkg mazsola,
5 evõkanál méz,
3 evõkanál folyékony sárgabaracklekvár,
1 dl bor,
1/2 citrom reszelt héja és kicsavart leve;
a tészta tetejére:
1 tojás és kevés porcukor.


A Kindli elkészítési módja:
a tészta tetejére: 1 tojás és kevés porcukor. Az élesztõt simára keverjük a kissé meglangyosított borral, és felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az átszitált lisztet. Közepébe mélyedést vájunk, amibe beletesszük a tojássárgákat, a libazsírt, a sót meg a cukrot, végül beleöntjük a felfuttatott élesztõt. A tésztát jól összegyúrjuk, majd cipóba formáljuk, és kb. egy órán keresztül pihentetjük. Közben a töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A mákot lábosba szórjuk, ráöntjük a bort és a citromlevet, majd kevergetve éppen csak egy pillanatig forraljuk, máris lehúzzuk a tûzrõl. Hozzáadjuk a mazsolát, a mézet és a citromhéjat, valamint a sárgabaracklekvárt. Az egészet alaposan összekeverjük. A tésztát egy nagy, nagyon vékony lappá nyújtjuk, és kb. 12 cm-es kockákra vágjuk. Közepükre egy-egy csíkban rákenjük a tölteléket. Két végét behajtva, szorosan összecsavarjuk, és sütõlemezre rakjuk. Félórai kelesztés után a tekercsek tetejét felvert tojással bekenjük, és villával hullámosra nyomkodjuk. Elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon nem nagyon sötétre sütjük. Kevés porcukorral meghintve tesszük az asztalra.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kindli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook