Bábel tornya recept

A Bábel tornya hozzávalói:
1 cs mirelit levelestészta,
1 cs csokoládés pudingpor (hidegen készíthető.)
3 dl tej,
3 evőkanál meggydzsem, vagy más pikáns dzsem
2 dl tejszín,
cukor
1 cs. habfixáló
12 szem meggy


A Bábel tornya elkészítési módja:
A kiolvasztott tésztát vékonyra kinyújtjuk. Egy pogácsaszaggatóval nagyobb, egy másikkal kisebb, majd eggyel még kisebb korongokat szúrunk ki belőle. 3 x 12 korongnak kell lennie. A tésztát forró sütőben világospirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben az előírás szerint elkészítjük a csokikrémet. Mindegyik korongot először a dzsemmel, majd a krémmel kenjük meg. Alulra egy nagy, erre egy közepes, rá a legkisebb korong kerül. A cukorral és a habfixálóval elkészítjük a kemény habot. A tornyok tetejére tejszínhabot nyomunk és meggyszemekkel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bábel tornya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook