Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babát tervezünk (2022) fórum

Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)

5243. obietero (válaszként erre: 5235. - Pillangó28)
2022. aug. 25. 14:13

Sajnálom a két múló csíkot. 💔

Én is szívesen tesztelgetnék akár már most, hiába tudom, hogy teljesen negatív lenne. Túlságosan unatkozik ilyenkor az agyam, és olyan nehéz elterelni róla a gondolataimat. De minden reggel azzal kezdem, hogy újraszámolom, hányadik napon is vagyok épp 😆 lehet-e már tesztelnem?

Remélem a következő csík már végig veled marad 🤞♥️ legalább tudod, hogy képes vagy pozitív csíkra! A két sikertelen terhesség okát vizsgálta nálad bárki is? Vagy csak simán kémiai terhesség, nincs mit tovább gondolni rajta?

5242. obietero (válaszként erre: 5234. - Mókacicka)
2022. aug. 25. 13:59

Mihez képest vártad akkor a két hetet? Követted az ovulációt valahogy?

És én még azt hittem a 15 hónapomra, hogy "durva" volt 😅

Nem tudom, ha lenne ingyenes teszt szponzorom, nem őrülnék-e bele 😂

5241. obietero (válaszként erre: 5233. - HDiana90)
2022. aug. 25. 13:56
Én mondjuk negatív után csak két naponta szoktam ismételni, de átérzem. Viszont mindig lelkiismeret furdalásom lesz a negatívtól, hogy már megint minek pisilek el több száz forintot egy hónapban, ahelyett, hogy várnék türelemmel.
5240. HDiana90
2022. aug. 25. 13:54

A végén kiderül, hogy senki sem várja meg, mire késik? 😆

Na én pont megértem, természetesen, sose vártam meg. Bajban lennék, ha össze kellene számolni hány tesztet ellőttem már életem során.

5239. 437ba44269 (válaszként erre: 5228. - MissKam)
2022. aug. 25. 13:54
Előző ciklusban volt egy nem túl egyértelmű, illetve most egy nagyobb esés, olyan igazi látványos V betű lett a hőgörbémen (vagyis látványosabb mint előtte). Aztán hirtelen babakocsikat kezdtem el nézegetni 🤣🤣🤣
5238. obietero (válaszként erre: 5229. - MissKam)
2022. aug. 25. 13:52
Szerintem a terhességi teszteknek határozottan van menstruáció beindító hatásuk, ami akár szerepelhetne is a használati utasításon 😆
5237. 437ba44269 (válaszként erre: 5224. - Ágio8405)
2022. aug. 25. 13:52
Bizony bizony 🤞 de jó lesz nektek, biztos izgalmas lesz 😊 szabad kérdezni hová mentek?
5236. 437ba44269 (válaszként erre: 5226. - Obietero)
2022. aug. 25. 13:51

Én 10.és 12.dpon csináltam predictort, és mivel negatív volt, elengedtem és úgy voltam vele, hogyha 16 dpon se jön meg, akkor tesztelek.

Elképzeltem hogy majd én is látok valamit extra halványan és boldog tudatlanságban élem a napjaimat a nemvárt napjáig amikor is aztán tesztelek egy bazi erőset, ami kiveri mindenki szemét 😂 csak hát ez még sose jött össze, de sebaj 😁 én is türelmetlen vagyok, és Ágio egyszer írta, hogy ez nem baj, ha nem keseredek el rögtön a negatív eredménytől ... Hát ezt még gyakorolni kell azért, de talán most a vizsgálatok miatt nem vagyok úgy elkenődve, mert tudom, hogy minden rendben lesz hamarosan 😊

5235. pillangó28 (válaszként erre: 5226. - Obietero)
2022. aug. 25. 13:48

🙄🙄 Öööö... én sem bírom ki... bár most legutóbb egeszen sokáig húztam az első tesztet 🤣🤣 Mikor a ciklus vége felé közelítek.. szívem szerint reggel este tesztelnék 🤣🤣 Mintha lenne bármi értelme... csak mindig ott a remény, hogy hatha lesz ott csíkocska ❤

Csíkocska már volt... kétszer is.. bármit megtennék érte, hogy maradjon is. ❤

5234. mókacicka (válaszként erre: 5226. - Obietero)
2022. aug. 25. 13:44
Hát, nekem - tegnapig - ugye szülésem óta (21 hónapja) nem jött meg. Ehhez képest az elmúlt fél évben alig vártam, hogy elteljen legalább 2 hét, hogy "indokoltan" tesztelhessek (fura PMS-tüneteim voltak kb. február óta), és akkor is vagy 2-3-at ellőttem kétnaponta (persze hiába) :D Ha pedig ingyen osztogatnák, naponta kb. 5x teszteltem volna, "hátha" :D
5233. HDiana90 (válaszként erre: 5226. - Obietero)
2022. aug. 25. 13:40

Nézd már meg az adatlapom 🤣

És természetesen a negatív tesztet 10. dpon nem töltöttem fel. Nem keseredtem el a negatív eredménytől, ismételtem másnap. Ott mintha lett volna valami de bizonytalan voltam, negatívnak vettem de másnap ismételtem. 12. dpon halvány pozitív lett és ugyebár ez már a 3. tesztem volt.

Érzékenyt, 10-eset érdemes csinálni.

Mondjuk nem tudom az önfegyelemhez van-e köze, én MINDENT tudni akarok. Múlt hónapban halvány pozitív teszt után megjött de őszintén, elképzelem magam ahogy a durva görcsökkel megáldott extrém erös menzeszem folyamatosan azzal töltöm, hogy vajon miért ilyen, elindulhatott valami? Nekem legalábbis sokkal jobb volt tudni, hogy igen..

5232. HDiana90 (válaszként erre: 5211. - SsueB)
2022. aug. 25. 13:33

Te is nyíregyházi (vagy környéki) vagy?

Sajnálom, hogy rossz élményed volt vele.

5231. obietero (válaszként erre: 5205. - SsueB)
2022. aug. 25. 13:32

Remélem, eljutsz orvoshoz, mert ha folyamatosan fáj, azt tényleg érdemes komolyan venni.

Nekem erős görcseim voltak első terhességem alatt, de jöttek-mentek a görcsök. Inkább nézzenek rád potyára és nézzenek hülyének, mint hogy baj legyen. 🤞 Szorítok, hogy megnyugtató híreket kapj.

5230. obietero (válaszként erre: 5200. - 437ba44269)
2022. aug. 25. 13:30
Jaj, ezen nekem is eldurrant az agyam... 😤🤯 Hihetetlen. Erre már nincsenek szavak. És még világgá is kürtölik, ki se lehet kerülni ezeket a "híreket"
5229. MissKam (válaszként erre: 5226. - Obietero)
2022. aug. 25. 13:29
Hát ööööö :D Én is mindig eltervezem, hogy kimaradtig nem tesztelek. Mostanság 10-11. dpo-nál szoktam ellőni egyet, mert legalább nem őrülök meg a várakozásban, és ha negatív, akkor tudom, hogy még lehetek terhes, mert elég korán teszteltem. Viszont nem annyira nagyon korán (8. dpo :D). Amúgy ha nem tesztelek ilyenkor, akkor meg ált. pont menzesz előtti vagy menzesz napján teszteltem, és mindig úgy képzelem, hogy ezzel elengedem, és megjön.
5228. MissKam (válaszként erre: 5180. - 437ba44269)
2022. aug. 25. 13:23

Tory, megy az ölelés! <3 Ne aggódj, közelednek a kivizsgálások, és akkor tisztábban fogtok látni. Aztán simán lehet, hogy közben össze is jön. :)

Amúgy neked szokott lenni a 2. ösztrogéncsúcs miatti 1 napos hőleesés? :) Nekem eddig kb. mindig volt olyan 5-7 dpo.

5227. MissKam (válaszként erre: 5205. - SsueB)
2022. aug. 25. 13:20
SsueB, remélem, minden rendben van veletek! <3 Én is azt mondom, hogy menj el még ma nőgyógyászati ügyeletre, nehogy méhen kívüli miatt legyen ez a furcsa fájdalom.
5226. obietero
2022. aug. 25. 12:42

Lányok, ti mikor szoktatok elkezdeni tesztelni? Nem arra gondolok, hogy mikor érdemes 😅 hanem önbevallásos alapon mennyire vagytok tesztelés függők? És ha negatív, akkor annyiban is hagyjátok, vagy kétnaponta újra próbáljátok, hátha?

Nekem az előző kettő terhességnél is csak nem várt utáni napon lett pozitív, ennek ellenére alig bírom visszafogni magam, hogy ne kezdjek neki hamar tesztelgetni. Úgy tűnik, imádok csíkokat nézegetni, olyan jó volt ez a ciklus, mert végre szereztem ovu teszteket, és lelkiismeretfurdalás nélkül tesztelgethettem 😂

Vagy itt mindenkinek erős önfegyelme van, és csak én vagyok ilyen gyenge?

(Igen, 8 dpo-n vagyok, és nem tudom, mivel lekötni az agyamat 😅)

5225. Ágio8405 (válaszként erre: 5222. - Kiskacske)
2022. aug. 25. 11:58
Sima nőgyógyászhoz elmehetsz előbb is, főleg ha magán. Sőt endokrinológushoz is. Meddőségibe meg azt lehet mondani hogy eltelt egy év. A tüneteket meg sajnos nagyon be tudja magának képzelni az ember. Én volt hogy fémes szájízt is éreztem, hányingert mindent. Aztán persze mindig megjött. Mi majdnem 10 évet vártunk a kisfiunkra, én mindig mondtam, én majd tuti megérzem ha terhes vagyok. Aha.. pont nem. Annyira fel sem merült bennem ennyi év után, hogy 7 hetes voltam mire kiderült. Úgyhogy legalább a legkritikusabb első pár hét boldog tudatlansagban telt 🤪🙈
5224. Ágio8405 (válaszként erre: 5221. - 437ba44269)
2022. aug. 25. 11:43
Régen minimum 3 hónap volt és onnan jött a több hónapos kivizsgálás. Az már csak 6 hét( mi pont aznap költözünk külföldre ☺️) Ha arra gondolunk milyen gyorsan elment a nyár is, mindjárt itt lesz az is.
5223. 437ba44269 (válaszként erre: 5222. - Kiskacske)
2022. aug. 25. 11:39
Én 08.01-jén kértem időpontot és szeptember 20-ra kaptam, ott kapom meg a vérvételekre a beutalókat, illetve a férjem is a spermavizsgálatra. Mivel ciklushoz kötött néhány vizsgálat, alapból nem megy majd pikpak, ráadásul ha jól emlékszem, akkor pl a pajzsmirigy sem 1-2 napos vizsgálat, van aminek 2 hét is lehet mire megérkezik az eredménye. Plusz ha szükséges készítmény is, és esetleg cikluskövető az is, meg azoknak is van akinek hamar van hatása, de jellemzően 3 hónap. Szóval mire ezekhez eljut az ember, meg is van az az idő. Időpontot szerintem kérhetsz, legfeljebb már más miatt mész, mire menni kell🤭 engem legalábbis iszonyatosan feltölt, hogy tudom hogy hamarosan kiderülnek a dolgok, és orvosolva lesz a probléma, bármi is legyen, és mint mindenki, utálok orvoshoz járni, de komolyan most alig várom :D de persze addig még sikerülhet ebben a ciklusban a baba, elvileg 22-én kell megjönni, 20-án doki előtt még azért ellövök egy tesztet, hátha már jó hírekkel megyek 😂 úgyhogy veszíteni valód nincs, hacsak nem ismer a doktornő és tudja napra pontosan mióta próbálkoztok, akkor mondhatod akár azt is, hogy 1 éve. Vagy megvárod még ezt a ciklust, és akkor utána felhívod, hogy te nyugodtabb lennél, hogyha elkezdenétek a kivizsgálásokat.
5222. kiskacske (válaszként erre: 5220. - 437ba44269)
2022. aug. 25. 11:18

Köszönöm ♥

Mostanra kicsit összeszedtem magamat, reggel nagyon magamalatt voltam. Még mindig nem jött meg, de miután leesik 1-2 napon belül megszokott.

Mikor abbahagytam a fogamzásgátlót egy általános vérkép + nőgyógyászati vizsgálatom volt. Ezek rendben voltak. A doktornő elmondta a "szokott" dolgokat, hogy legyek türelmes, egy évet adjak magunknak, ha akkor se jön össze elkezdjük a kivizsgálásokat. Szívem szerint én már most mennék hozzá újra, hogy nézzük meg mi a helyzet.

5221. 437ba44269 (válaszként erre: 5219. - Cuci06)
2022. aug. 25. 10:16

Jaaaaj Cuci, az messzinek tűnik, de nem az és ez nagggyon nagyon szuper hír 😍 és hát azért az ember lelkét megnyugtatja már a tudat is, én is alig várom, hogy szeptemberben menjek a dokihoz és nekilássunk a vizsgálatoknak 😊

Hova fogtok menni? :)

5220. 437ba44269 (válaszként erre: 5218. - Kiskacske)
2022. aug. 25. 10:15

Szia Kiskacske :)

Nálam hőleesés 2-3 nappal azelőtt van, hogy megjön, de tartós és mindennap egyre alacsonyabb. Plusz amíg vonal felett van, addig még mindig van remény, láttunk már karón varjút, biztosat az érkező mensi fog mondani (vagy a késlekedő :P ). Egyébként van akinek 8-12 dpo-n szokott lenni egy nagyobb hőleesés, ha visszamegy, akkor az még jó is lehet, beágyazódási hőleesésnek is mondják a 2.ösztrogéncsúcs miatt, de jellemzően terhes és nem terhes nőknél is megfigyelték már. Szerintem a hőmérőzés szuper dolog, én imádom látni, hogy minden úgy működik (látszólag) ahogy kell, de egyéb dolgokat nem mutat meg, amik akadályozhatják a baba érkezését. Úgyhogy kérlek ne temesd még a hónapot emiatt az egy napos leesés miatt, még akár vissza is mehet 😊

Volt esetleg már valamilyen kivizsgálás, vagy vártok még vele kicsit? :) Drukkolunk nagyon nektek is 🤞

5219. cuci06
2022. aug. 25. 09:58
Csajok, én most több mint 2 éves próbálkozás után bejelentkezem meddőségi központba. Október 4-re kaptunk is időpontot, úgyhogy nem is kell sokáig várni. 🤗
5218. kiskacske
2022. aug. 25. 08:52

Sziasztok!

Eddig csak csendes olvasó voltam. :)

Március óta próbálkozunk a párommal, most kicsit megtörtem. 10 évig használtam fogamzásgátlót, ezt hagytam abba év elején. Az első 1-2 hónapban megtapasztaltam a ciklus változását, szerencsére minden rendben volt, tudtam mit mikor miért érzek a testemben, mikor fog megjönni stb.

Ebben a hónapban valahogy annyira más volt minden, mint a megszokott. Sikerült együtt lennünk termékeny időszakban, valahogy úgy éreztem ez lehet az a hónap. 2 napja elkezdett fájni a mellem (picit érzékeny max mensi előtt), 2 napig délelőtt enyhe hányinger is végig kísért. 5 hónap után vettem egy tesztet, sajnos negatív. Gondoltam nem baj, van egy kis remény még, hiszen vasárnapig kell megjönnie.

Ma reggelre viszont leesett a hőm, szóval csak várok és várok, hogy végre megjöjjön. Nagyon elszomorodtam, nem tudom, hogyan szedjem össze magam a mai napra. :( Közben csak szeretnék túllenni az egész mensin, ha már ez a hónap is sikertelen lett.

Igazából csak tényleg tanácstalan vagyok, hogyan állítsam vissza a gondolataimat. Ez volt az első hónap, amikor igazán reménykedtem...

5217. pillangó28 (válaszként erre: 5213. - SsueB)
2022. aug. 25. 07:37

Egyetértek a lányokkal.

Menj orvoshoz, ne húzd az időt, hogy jobb lesz.

Lehet, hogy semmi baj nincs, de ezt mondja az orvos.

Az állandósult fájdalom szerintem sem hangzik jól. A kisfiammal nekem is fájdogált a hasam, de az a mindjárt megjön érzés volt.

Kérlek ne várj szeptember 19-ig. ❤ Ha bemesz bármelyik kórházba, hogy nézzenek meg nem fognak elzavarni ezzel.

Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Veletek 🙏❤

5216. 437ba44269 (válaszként erre: 5213. - SsueB)
2022. aug. 25. 07:17
SsueB, menj orvoshoz szerintem. Ha nyugtalanít és nem vagy teljesen biztos valamiben, akkor az orvos fog téged megnyugtatni egyedül, és Isten összes magnéziuma sem lesz elég, ha ez valóban méhen kívüli. Mi itt a hoxán nem látuni beléd, egyikünk sem orvos. Ezek csak találgatások tapasztalatok alapján. Én még nem hallottam érdekes, állandósuló fájdalomról a terhesség elején. Mensi szerű görcsökről meg szurkákról igen, ami a szalagok nyúlása meg a méhed átalakulása miatt van, de állandósult fájdalom az én olvasatomban nem jó. Persze te döntésed, hogy mit csinálsz. Csak mi itt nem fogunk tudni neked mást mondani, ha újra meg újra előjön a fájdalom, szeptember 19. nagyon-nagyon-nagyon messze van ebben az állapotban, folyamatos fájdalmakkal. Remélem minden rendben lesz Veletek 🙏
5215. HajniCa (válaszként erre: 5213. - SsueB)
2022. aug. 25. 06:32
Nekem is elmúlt a fájdalom szép lassan két nap alatt. Egy vasárnap este mentem be a kórházba, nem műtöttek meg azonnal, mert nem voltak biztosak benne, h méhen kívüli. Kedden csináltak még egy UH-t, ahol már egyértelmű volt, de addigra a fájdalom is elmúlt, mert már teljesen szétrepedt a petevezték. Szóval mindenképpen menj orvoshoz!!!
5214. Ágio8405 (válaszként erre: 5213. - SsueB)
2022. aug. 24. 23:02
Holnap tényleg menj orvoshoz, nehogy méhen kívüli legyen.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook