Az életmódváltás nem pénz vagy idő kérdése! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az életmódváltás nem pénz vagy idő kérdése!
"Szerintem mindenkinek arra van pénze és ideje, amit az igényszintje megkíván."
Ez megintcsak nem teljesen igaz, főleg egy válság közepette...
"A 3 gyerekes barátnőm este 10-kor jár futni, miután a kölyköket lerakta,"
Mikor kel a barátnőd?
Mert ha úgy, ahogy általában a gyerekek szoktak (6-7 óra körül), akkor nem aludhat valami sokat.
De persze igazad van, akkor is lehet futni. Csak attól függ, mit áldoz be az ember, a párjával kettesben tölthető időt, esetleg a pihenés idejét, ez mindenkinek a saját döntése.
Olyan jól esik!!Köszönöm nektek!!!
(Pedig sokkal rosszabbakra is fel voltam már készülve, mindig elfogy a gyomorideg ha megjelenik a cikkem...)
szia!köszi ;)
én reggelire ha gyümit eszek majdnem mindig banánt eszek, mert az nem savas...
de ha már van a kertben, akkor barack, cseresznye..
ált mit eszek egy nap? ami a cikkben van meg a naplómban... :))
:-) Waoooo. Nah végre valaki mondatokba foglalta, bár a tavaly én is leírtam, hogy az életmódváltással sikerült fogynom, sikeresen, tartósan.
Valóban nem drága, nem igényel nagy erőfezítést csak egy kis változtatást. A szervezet hamar rászokik és egy hét után már kívánja a szervezeted a mozgást! Én is dvdre mozogtam, mostanság szoba bringázok is, de a R.R. dvd a kedvencem! Mindenkinek ajánlom a mozgást, akár egy séta keretében.
Kitartás csajok, én is leadtam 37 kilót!!!!
Engem is érdekel az egészsége életmód és most a prom elkezdett fogyózni. Szerencsém van,mert nem vagyok hízékony alkat,sőt imkább vékony,de ettől függetlenül szeretnék egészségesen táplálkozni. Ezért is vagyok kiváncsi a véleményetekre,hogy ki,hogy is szokott enni, főleg tízórira és uzsonnára.
Most már elég többet nem írok :)
Sziasztok!
Nekem is nagyon tetszik a cikk!
Lenne egy kérdésem,hogy reggelire milyen gyümölcsöt szoktatok enni?
Írnátok,hogy ki mit szokott enni pl. 1 nap?
:)
Ami egy kicsit nehéz nekem, az a rendszeres testmozgás. Az alakommal elégedett vagyok :), de érzem a szükségességét, hiszem már 30 vagyok, a feszesítés, karbantartás nagyon fontos....mert hiába fogok sírni 5 év múlva, hogy platty lett a bőröm.
szia!
te szerencsés vagy, én nem szeretek semmi ilyen ropi kenyeret azon is csodálkozom h az abonett ízlik, a régi kiadás az sem ízlett...
nagyjából akkor hasonlóak a paramétereink, én karácsonyra értem el az akkori álomsúlyt,amit tartok (1-2 kg kilengésekkel) mostmár formásítok, feszesítek, karcsúsítok..
(de kg veszteséget nem szeretnék 2-3kgmal többet)
Sziasztok!
Én az Abonett helyett a Lidl-s változatot szoktam venni, ropi kenyérnek hívom...:) van sima és szezámmagos változata....
Amíg a fehér kenyérből simán benyomok 3 szeletet, addig ebből is elég 2-3 darab. Imádom. :)
54 kg vagyok, ősszel még 64 voltam. jól érzem így magam, tartom a súlyom. :)
csak hogy nehogy hülyeséget írjak:
elővettem egy legfrissebb tecsó ujságot:
1kg dinnye 129 Ft
halfilé 1000g 699Ft
paradicsom 349 Ft
Alma 199Ft
Fejes káposzta 139Ft
pecsenyekacsa 749Ft
Csirkecomb 529Ft
Folyékony édesítő 359Ft (nekem fél éve van ugyanaz meg)
És a Spar-ost meg se találtam ami ennél is kedvezőbb szokott lenni egészséges életmód terén :)))
...és persze az orvos milyen olcsó.
Meg a vérnyomáscsökkentők, a szívgyógyszerek, a porctabletták, a kettes típusú diabétesz meg egyenesen szórakoztató...veheted a 900 ft-os nápolyikat, bár akkor már neked úgyis mindegy...
Végig olvastam a cikket, és a hozzászólásokat is.
Nekem tetszik a cikk, és sok igazság van benne.
Nekem is van 2 fiam, családanyaként nem egyszerű megszervezni, hogy minden klappoljon. Nekem sincsen segítségem, csak a férjem. Mindenki arra szakít időt, amit fontosnak tart, persze vannak olyan napok, amikor túl sok az elintézni való, de vannak lazább napok is. ;)
Szép estét mindenkinek!
Jaj Istenkém, milyen jó is lenne egy tál cseresznye, (600 Ft.), vagy eper (900 Ft.), egy nagy körte (400 Ft.), paradicsom (560 Ft), újhagyma ( 150 Ft/cs.), Csirkemell roston (1200 Ft), sonka (1200 - 2500 Ft), ..... és csak 5-10000 Ft-ért 10 naponta.
Számoljunk csak :
az havonta 15-30000Ft / fő
Egy átlagos 4 tagú családnál 60-120.000 Ft Havonta.
Tényleg nem is drága!!!!!!!!!!!!?
;)
legalább feldobtuk kicsit a hangulatot :D
+r
bocs az offért:)
nyáááh Eric Nothman<333
:D
köszönöm ;)
már csak azért is mert én is true blood rajongó vagyok...:P
Persze, hogy nem pénz vagy idő kérdése. Ez evidencia.
Csak egy "kockás papír" kell hozzá és egy ceruza.
Ha valakinek nem ez az eredmény jön ki, az rosszul számolt.
Kedves EmintE! Gratula acikkedhez, teljesen egyetértek veled, a kötekedőkkel meg ne foglalkozz! :)
Bejelöltem a naplódat is.
Puszi
Viszont mindezeket megvenni olcsóbb, mint orvoshoz járni és bogyókat kapkodni...
Szerintem kifogás mindig van, én is kifogásgyáros voltam mindig(sőt, vagyok a mai napig), de ha nem érintene a súlyprobléma itt mindenkit, akkor nem kattintott volna erre a fórumra...
Vásárolni tudni kell...
A barna cukor általában teljesen használhatatalan, valami nádcukorsűrítményt tartalmaz, amúgy meg csak színezett fehér cukor. A fehér cukort kiváltja a MÉZ!!!(Ami termelői áron is 2000 ft, 1 kg, nagyon sokáig elvan, mindenben lehet majdnem tenni, eszméletlenül egészséges). De van sok sok más alternatíva is a sztíviától elkezdve a gyümölcscukron át a mindenig...
Minek teljes kiőrlésű kenyeret venni, ha ki is lehet váltani cakkumpakk a kenyeret a 200 ft-os abonettel, vagy épp a hamlettel(ez se sokkal több).
A durumtészta NEM drágább, csak nem jó helyen veszitek. Nekünk itthon nem csak az van, tehát LÁTOM az árkülönbséget. Másrészről a tésztát nem tartom az egészséges életmód elengedhetetlen kellékének...
A barna rizs illetve vadrizs jobban laktat, mint a fehér, így alapvetően kevesebb fogy belőle, az ákülönbséget jobban kiegyenlíti.
Amiket felsoroltál (rizs, tészta, kenyér) pedig nem is kéne hogy sűrűn szerepeljenek az étrendben, mert legtöbbjük üres kalóriák és csak élvezeti értéket képviselnek.
A cikk jó, de a fórumot olvasni a legkevésbé sem kellemes :(
Szerintem mindenkinek arra van pénze és ideje, amit az igényszintje megkíván. Egy dohányos simán elkölt 20-30 ezret cigire egy hónapban, adott esetben a minőségibb kaja rovására.
A 3 gyerekes barátnőm este 10-kor jár futni, miután a kölyköket lerakta, napközben általában arra sincs ideje, hogy egy kávét ülve megigyon. De fontos neki a mozgás, így oldja meg.
Ezen szerintem tök felesleges vitatkozni, mindkettőtök érvei elfogadhatóak.
köszönöm. ez eddig eszembe se jutott, de való igaz ;)
mert aki fogyni akar az nem veszi raklap számra az élelmiszert :))
További ajánlott fórumok:
- Fokozatosság vagy drasztikus életmódváltás?
- "Normál étrend" kontra életmódváltás. Tényleg drágább az utóbbi, vagy ez csak kifogás?
- A fogyókúráról másképp, avagy életmódváltás szerintem
- Az önbizalom pénz kérdése (is ) lehet?
- Cafeteria táppénz alatt - tud valaki válaszolni a kérdésemre?
- Jár vagy járt valaki Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán pénzügy és számvitel szakra? Volna pár kérdésem.