Autoimmun betegség (beszélgetés)
én prednisolont szedtem. igaz, csak másfél hónapig... ennyi elég volt, hogy rájöjjünk: semmit nem használ :)
Szinte mindenkinél aki az autoimmunra Medrolt kap felléphet személyiségtorzulás, és depresszió. A Medrol már csak ilyen...
Anno az ok nélküli hosszantartó lázas állapotokra nekem is azt mondták, hogy lehet hogy autoimmun, de inkább pszichés... Aztán amikor a hetekig tartó láz mellé beugrott egy-egy szívburokgyulladás, és egyéb finomság is, rájöttek, hogy mégiscsak autoimmun...
Kedves Fórumozók!
Tóth Diána vagyok, az ELTE pszichológia szakos hallgatója, és egy olyan kutatásban veszek részt, ami az autoimmun betegségek lelki hátterét vizsgálja, a megfelelő, speciális terápiás mód kifejlesztése céljából.
Olyan önként jelentkezőket keresek, akik szívesen részt vennének a kutatásban egy interjú erejéig.
Bővebb információ és jelentkezés az alábbi email címen:
morbusautotoxicus@gmail.com
Üdv: Tóth Diána
konkrétan még nem tudják, hogy mi okozza az ibd-t. a feltételezések alapján vannak autoimmun, környezeti, genetikai okai, de lehet, hogy fertőzés is közrejátszik (érdekes, hogy a betegek nagy része esett már át mycobact. fertőzésen)... szóval ezek és még egy csomó dolog véletlen egybeesése kell. szóval nem tiszta, hogy autoimmun-e... de kutatják :)
És lehet tudni hogy milyen okokra vezethető vissza?
ja, és az immunológiám nekem is negatív lett :)
nincs igazad :)
ha nem találják az okát, akkor pszichoszomatikus. engem ibs-sel kezeltek majd egy évig (már antidepresszánst is szedtem), mire kiderült, hogy ibd.
nekem negatív az immunológiám (félévente ismétlik), mégis RA-val diagnosztizáltak.
sajnos az a tapasztalatom, hogy ha egy betegségről nem tudják, hogy pontosan micsoda, pláne hogy mitől van, rámondják, hogy autoimmun.
nekem az RA 7 (vagy 8?) tünetéből kettő áll fenn, minimum négynek kellene, de azért RA... lassan tíz éve vagyok beteg.
Értem én, mert nálam is csak tétováztak, hogy mi lehet ez. Annyi vizsgálaton átestem, és mind negatív volt, csak a gyulladás volt a tuti.
ó... nem... félreértettél... vagy rosszul fogalmaztam... az irányban vannak kétségek, hogy maga a betegség (ibd) egyáltalán autoimmun-e vagy sem...
Nekem is sokára jöttek rá, és Debrecenbe csináltak vér, vizelet vizsgálatot, és ott állapították meg.
az én nyavajámról meg még el sem tudják dönteni, hogy autoimmun-e vagy sem... :Đ
Igen sajnos, én már '94-től szenvedek ebben...:((
lényegében a saját szervezetedet idegennek tartja az immunrendszer, így megtámadja azt.
A szervezet olyan ellen anyagot termel, amitől gyulladás keletkezik a szervezetben. Röviden ennyi.
A WEBbeteg. hu-n megtalálható a különböző fajtája.
Nekem szisztémás lupusom, és SJÖGREN-szimdrómám van.
Mit jelent az autoimmun betegség?
igen RA, írtam ,hogy ízületet támadott, de a pajzsmirigy túlműködésemet is ennek a számlájára írták.Mindig más jön ki...sajnos.
de milyen autoimmun betegséged van? lehet az nagyon sokféle... ízület, akkor talán RA?
mert az, hogy autoimmun, az csupán egy gyűjtőfogalom.
Én autoimmun beteg vagyok. Kimondottan immunológus állapítja meg a sok tünetből minimum 4nek jelen kell lennie ,hogy kimondhassák, a betegséget. Nekem ízületet támadott meg, lázam is volt, meg kiütéseim. Rengeteg tünete lehet. Vérvételből kiderül.
immunológiai vuzsgálat kell (logikus, nem? :))
tünetek pedig attól függnek, hogy melyik autoimmun betegségról van szó.
kissé általános a feltett kérdés.
Valaki szenved autoimmun betegségben? Milyen vizsgálatokon esett át mire kiderült? Mik a tüneteik?
További ajánlott fórumok: