Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Autizmus jele lehet? fórum

Autizmus jele lehet? (tudásbázis)

1 2 3 4
39. Virino (válaszként erre: 28. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 10:53

Szerintem a gyermeked nem autista. Ahogy leírtad nagyon ügyes, korának megfelelő ütemben halad minden téren (kivéve a beszéd, de ez fiúknál gyakran előfordul). Nem lehet, hogy szimplán csak a figyelmet akarja magára felhívni a visítozással? Mennyire mozgékony? Én inkább hiperaktivitásra gondolok, viszont azt a bölcsiben is észrevennék szerintem...

Az én nagyobbik fiam 3 éves kora után mondta ki az első szavakat. Ő is sokat visított, mert frusztrálta, hogy nem tud beszélni és nem tudja normálisan kifejezni magát. Mióta beszél a visítás abbamaradt. Bár hozzáteszem nála más gondok is voltak. 2 évesen még egyáltalán nem értett meg semmit és most 4 évesen sem mondom azt, hogy folyékonyan beszél, de már mindent megért. Mindenhol voltunk már vele, de már belefáradtunk. Senkit nem érdekelt igazán, egymáshoz küldözgettek csak, a fejlesztés abból állt, hogy énekelgettek neki és hintáztatták. Még a magánorvosok sem vették a fáradtságot hogy ténylegesen megvizsgálják, vagy egyáltalán elolvassák az addigi diagnózisokat. Genetikai vizsgálaton is voltunk, de az sem mutatott eredményt. Én meg nem vagyok a saját gyermekem ellensége, nem akarom hogy rányomják a bélyeget, hogy fogyatékos. (Az egyik magándoki azt hitte, hogy ezt akarjuk elérni, mert ugye akkor járna a fogyatékossági támogatás. Na akkor mondtam, hogy itt vége a cirkusznak.)

38. pzm3 (válaszként erre: 36. - Free)
2015. júl. 24. 10:50
Érdekes nekem 2 és fél éves kisfiamnak már gyermekkori autizmus diagnózisa volt
37. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 32. - Pzm3)
2015. júl. 24. 10:46
Ebből csak a beszed resze jellemző.Tesót folyamatason utanozza..barmit csinal,ha iszik ha jatszik mindig ugyanazt akarja ő is
36. Free
2015. júl. 24. 10:46

Minden megyében van pedagógiai szakszolgálat, neten nézd meg a címét vagy kérd a védőnő segítségét. Oda írj egy kérelmet, hogy szeretnéd a gyereket megvizsgáltatni. Kapsz időpontot, beviszed, megvizsgálják a képességeit-készségeit. Aztán kapsz tanácsot, hogy kell-e fejlesztés vagy sem. Az AUTIZMUST NEM DIAGNOSZTIZÁLJÁK 6 ÉVES KOR ALATT!!!! Amíg a gyerek személyisége nagyon képlékeny és gyorsan változik, addig nem kap a gyermeked autizmusról kódot! Addig esetleg autizmusra utaló jelként kezelik.

Az én 2 évesem is sokat visít...

35. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 33. - Pzm3)
2015. júl. 24. 10:44

Van!pl ha a medencebe kerjuk ugorjon a kezunkbe..eltelik fel perc mire megmeri tenni..

De ha pl felmaszik az asztalra,szepen lejon rola a szekkel a szelere mar nem mer allni mert egyből megy vissza a közepere..ilyeneket vettem eszre

34. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 30. - Pzm3)
2015. júl. 24. 10:42
Nem ilyen nincs..
33. pzm3 (válaszként erre: 28. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 10:38
Veszélyérzete van?
32. pzm3
2015. júl. 24. 10:36
2015. júl. 24. 10:34
ha elismered, hogy te is nehéz természet vagy, és ő is az, akkor nem értem. A gyerekeink időnként saját tükörképünk, és azok a tulajdonságok amik zavarnak bennük, igazából megvan bennünk is. Annyi a különbség a felnőtt és a gyerek között, hogy a gyereknek még meg kell tanulnia uralkodnia magán
30. pzm3 (válaszként erre: 28. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 10:33
A rituálékkal kapcsolatban ilyesmire gondolok,hogy például csak ő jöhet be elsőnek vagy utolsónak az ajtón,vagy minden ajtónak nyitva-csukva kell lennie.Ha játszik sorba rakja az autóit.
29. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 27. - Salisbury)
2015. júl. 24. 10:28
Így lesz!köszönöm!
28. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 26. - Pzm3)
2015. júl. 24. 10:27

Hallgat a nevére

Igen tart szemkontaktust

Rugalmas?vegülis igen de az új dolgokhoz kell neki egy kis idő

Igen kialakult napi rendje van

Pörög,forig es táncol(nagyon ügyesen!)

Ha valamit akar akkor oda megy oda mutat es visítva keri(na ez az ami zavar)

Repked a kezével?erről nemtudok..ugral az ágyon a tesóval meg felmaszik az asztalra h a szivbajt hozza rán..na ilyet csinal

2015. júl. 24. 10:26
Az én fiam sem szerette az idegeneket kb 2,5 éves koráig,se az új helyeket,lakásokat,sőt az új cipőt sem vette fel ami kék volt,csak a barnát. De kb. onnantól,hogy el kezdett beszélni,plusz bölcsibe járt,ahol sokkal nyitottabb lett, megszüntek ezek a furcsaságok. A hiszti,visítás lehet annak az oka,hogy nem tudja szavakkal kifejezni magát. Én is aggódtam,megértelek,de tényleg adj magatoknak egy kis időt,ősszel meg a saját megnyugtatásodra menjetek el a fejlesztőbe.
26. pzm3
2015. júl. 24. 10:20

Hallgat a nevére?

Tart szemkontaktust?

Mennyire rugalmas?

Vannak rituáléi?

Szokott pörögni,forogni?

Ha akar valamit rámutat,vagy megfogja a kezed és odavezet?

Repked a kezével?

Két évesen még nem könnyű megállapítani,hogy van e valami baj,de én minden esetre résen lennék a helyedben.

25. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 24. - Jozsi.38)
2015. júl. 24. 10:11

Ja ilyen nincs..bölcsibe allitolag öltözik is.

Az új dolgokat teny h elsőre nem szereti pl mezitlab a fűbe de amikor latja h mas gyerek is úgy van,semmi problemaja vele es veszi le a szandalt ő is..ezt bölcsibe csinalta..

Az teny h nehez termeszet..nekem olyan nehez a termeszetem h sajat magamat is alug birom elviselni..es ő nem eleg h kulsoleg kikopott masom de belsőleg is ezt vettem észre raadasul 1 heten is van a szulinapunk..remelem h csak a termeszete ilyen de azert baja nem lesz ha megnezetem..max megnyugszok

2015. júl. 24. 10:04
ez nem autizmus a szerintem :) akkor gyanakodj rá, ha nem szereti az új ingereket, ragaszkodik a rituáléihoz, pl. hogy milyen sorrendben vegye fel a ruháit, melyik útvonalon jártok, nem akarja az új cipőt felvenni, mert még nem látta otthon, ilyesmi. inkább megkésett beszédfejlődés, de nincs elkésve, az enyémek 3 évesen kezdtek el beszélni, a harmadik szorul komolyabban beszédfejlesztésre, a másik kettő nem volt ennyire vészes. a visítás, türelmetlenség életkori faktor, önállóan öltöznie 4 évesen kell tudni, ne várj el olyasmit tőle, amit a nővére tud, ő annyival idősebb és okosabb
2015. júl. 24. 09:52
Irjak is a linken h nyári szunet van
2015. júl. 24. 09:52

Koszonom uta nezek a linknek..egyebkent mindent megert barmit mondok neki erti amit kerek max azt mondja ra h nem.Apja szerint nehez termeszet is mint én mert tenyleg irto makacs gyerek.

Kivizsgaltatom amint lesz a Dr nő mert igy nyaron problemas de ha addig vartam 1 heten mar nem mulik..addig kerek idopontokat..

Korai fejlesztohoz beutalo kell vagy az fizetős?

21. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:47

[link]

csakis ide!

Orvos ehhez nem ért, gyerekorvos legalábbis nem, max. a nnyit tanácsolna, várjatok még, meg ráér, meg majd behozza, meg hogy más gyerek is hisztis, majd elmúlik....

20. vecus (válaszként erre: 12. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:45

A fiam még anyósom láttán is visítva bújt el a hátam mögé. Majd egy idő után megszokta hogy ott van.

Minden gyerek más, meg lehet hogy a későbbiek során is lesznek vele problémák, de majd az óvodában már tudnak vele foglalkozni, ott van logópédus.

2015. júl. 24. 09:41
Fiam két és fél éves koráig nem beszélt,de onnantól kezdve be nem áll a szája. :)Ha nem vagy nyugodt,akkor nézesd meg korai fejlesztőben, neurológusnál,fülészeten.
18. Remoni
2015. júl. 24. 09:40

Kisfiúknál 2,5 év felett kell elkezdeni aggódni, ha a beszédfejlődés akadályozott. Ha nagyon aggódsz, akkor először orvoshoz vidd, ki kell zárni a halláskárosodást, a gégerendellenességeket és az agyi eltéréseket, a korai fejlesztőből is ezekre küldik először, de ennyi idősen még ott nem igazán foglalkoznak ezzel a problémával.

Nehéz megítélni, hogy van-e tényleges funkcionális zavar, vagy csak szimplán egy megkésett beszédfejlődésről van szó. Számít az is, hogy érti-e, az egyszerű utasításokat (hoz ide, tedd le, menj oda, stb), hogy szobatiszta-e, a mozgása a korának megfelelő-e.

Én lehet, hogy logopédussal próbálkoznék, ha a fizikai okok ki lettek zárva, és nem javul.

Addig is folyamatosan beszélj hozzá, mindig közvetítsd amit csinálsz: a vacsorádat csinálom, most elvágoma kiflit, megvajazom, ráteszem a felvágottat, stb.

És persze lehet az autizmus korai jele is, de ugyanígy ezer más oka is lehet.

2015. júl. 24. 09:39

Március óta bölcsis.Ott egy angyal.El se hiszik h itthon ilyen.

Visítással nem éri el nálam a célját.Pont nem az a típus vagyok aki ilyenre beadja a derekát.

2015. júl. 24. 09:38
Mi a visitas es a hiszti kozott a kulonbseg?
15. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:37

A Bölcsiben is visít?

Meddig hagytad egyáltalán, hogy visítson? Eléri a célját vele?...ha igen, akkor ez így jó számára.

Én kipróbálnám, hogy nem "figyelek" rá. Nem könnyű, mint mondod mindenkit idegesít ezzel. De muszáj lenne kipróbálni.

14. vecus (válaszként erre: 1. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:37

Mióta jár bölcsibe?

Nekem a középső fiam volt ilyen, sok mindenért visított és nem volt hajlandó beszélni csak egy pár szót.

Majd elkezdte az óvodát és ott indult meg a beszéde, persze nem egyik napról a másikra, de egy idő után rájött többet elér beszéddel.

És nem autista.

Most megy hatodikba. Bár nem kitünő tanuló, de ha valami érdekli abból nagyon jó.

Ja és sportól is amiből szép eredményeket ér el.

Ezt csak azért írom hogy nem feltétlenül lehet gond a fiaddal.

Régen nem foglalkoztak az ilyen dolgokkal, plusz még internet sem volt nagyon így mi nem vittük sehova.

De hogy megnyugodj érdemes utána járni.

13. rinike (válaszként erre: 1. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:36
Az én fiamnak is ennyi volt a szókészlete, mint a tiédnek 2 évesen (ma sem bőbeszédű), de 3 évesen már beszélt. Amíg nem tudott beszélni, nagyon sok volt a hiszti. Nem visított ugyan, de hisztizett sokat. Jövőhéten lesz a diplomaosztója.
12. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 11. - Csimicsanga)
2015. júl. 24. 09:31

Nehezen baratkozik,nem nagyon játszik gyerekekkel.Félős.Idegenektől is.Hozzam bújik ha jön idegen.

Kiemelten jó?

A rosszalkodasban.A függőleges maszasban,a falra firkalasban es meg sorolhatnam..szepen tud legozni is ha akarna de kb ha 2x lattam eddig.Velem se.Egyedül meg pláne.. Enni eszik Önállóan.öltözködni nem csak vetkőzni tud.

11. Csimicsanga (válaszként erre: 10. - Valakivagyok1984)
2015. júl. 24. 09:26

Szerintem még kétségbe nem kell esni. Bár nem tudom mennyire lelkiismeretes az orcosod, de ha ő nem küldött azonnal tovább valakihez, nagyon nagy baj nem lehet.

Az autizmus egy nagyon széles spektrum, a kisfiad is beleférhet ebbe, de ez önmagában még nem jelent semmi komoly bajt.

Lehet a védőnődtől kérj inkább útbaigazítást, hogy a korai fejlesztő a körzetetkben jol van.

Egyébként a szociális kapcsolatai mienek a gyermekednek? Könnyen épít ki kapcsolatot gyerekekkel, felnőttekkel? Van egy max két dolog, ami kiemelten érdekli őt és abban kiemelkedően jó?

10. Valakivagyok1984 (válaszként erre: 8. - Zebracsikó)
2015. júl. 24. 09:21

Es ilyen hol van?

Annyira nem ertek ehhez...

De ez lehet autizmus?

Mert azt olvastam ők nem figyelnek a külvilagra illetve nem erdekli oket..

Ja a masik ami nemtudom lenyeges e.

Nem erdekli a jatekok..de szinte semmi.nem is jatszik velül.

Vagy rosszalkodik konnektorokhoz akar nyulni,parkanyba maszni,ajtot csapkodni vagy a tv-be meset nez..na az nagyon leköti.

Mostanaban gyurmazni akar,de nem igazan hagyja h mutassam h kell hanem visit ha nem adom oda neki es nem engedi h tanitsam..

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook