Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszaltszilvaleves recept

Aszaltszilvaleves recept

Az Aszaltszilvaleves hozzávalói:
15-20 dkg magozott aszalt szilva
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 dl vörösbor
1 ek finomliszt
1db leveskocka
némi mandulalapocska vagy mandulaforgács
mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
só,
cukor


Az Aszaltszilvaleves elkészítési módja:
Fél liter vízbe beledobom a leveskockát és a fűszerkeveréket(én kb. 1 teáskanálnyit szoktam)és hagyom, hogy jól összeforrjon. Ezután beleteszem az összevagdalt aszaltszilvát. Míg kicsit átjárják az ízek összekeverem habverővel a tejszínt, a tejfölt és a kanálnyi lisztet, majd behabarom vele a levest.Takaréklángon öt percig forralom, végül felöntöm a vörösborral, és elzárom alatta a lángot.Tálaláskor a csészékben megszórom a mandulával.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszaltszilvaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook