Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött kacsa tejszínes mártással recept

Töltött kacsa tejszínes mártással recept

Elkészítési idő 90 perc

A Töltött kacsa tejszínes mártással hozzávalói:
1 konyhakész pecsenyekacsa 1,8kg
2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
25 dkg magozott aszaltszilva
1/4 liter vörösbor
0,5 kg alma
2 evőkanál citromlé
10 dkg húsos szalonna
1/4 liter húsleves
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1/4 liter tejszín


A Töltött kacsa tejszínes mártással elkészítési módja:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszaltszilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. Az almákat meghámozzuk, nyolc részre vágjuk, kimagozzuk, és összekeverjük a citromlével. a szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a kacsát ezzel megtöltjük majd bevarjuk. Olajat forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utólsó tíz percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levét leszürjük, és a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. A tölteléket tálaljuk az ízesített mártással.

Libazsíron párolt vöröskáposzta, almapüré, finom burgonyagombóc és vörösbor illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött kacsa tejszínes mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook